Měkkoučké vepřové nudličky | Večeře jako sen
Podáváme
Je to vlastně metoda dlouhého vaření, kdy nemáme plotnu rozpálenou na plné pecky, ale mírným plamenem si pohráváme s masem, které se musí rozplývat na jazyku. Dejte tomu čas, odměnou bude měkkoučká večeře.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
55minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a posypeme mokou.
  2. V mouce obalíme vepřové nudličky.
  3. Opečeme na oleji.
  4. Přidáme vývar. Osolíme a přidáme trochu pepře.
  5. Zakryjeme a dusíme aspoň 40 minut.
  6. Zalijeme vínem a povaříme. Tak 5 minut. Dáme stranou.
  7. Nakrájíme pórek na kolečka. Připravíme si mrkev. Ta z konzervy nepotřebuje tolik času, jako kdyby byla syrová. Pokud sáhnete právě po syrové mrkvi, dejte jí trochu času, aby změkla.
  8. V jiné pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme pórek.
  9. Přidáme mrkev.
  10. Promícháme a restujeme tak 4 minuty na mírném ohni, dokud zelenina není měkká.
  11. Zeleninu přidáme k vepřovým nudličkám a provaříme tak 4 minuty.
  12. Podáváme s bramborami. Lehce nad talířem otočíme mlýnkem s pepřem.