Michalův hospodský guláš | Tohle je paráda
Pečený guláš
Ten den se dařilo. Narazil jsem na pěknou hovězí kližku, koupil již hotový hovězí vývar. Co nám brání odstartovat pečený guláš?!
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Doba vaření
120minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nakrájíme cibuli nadrobno. Rozehřejeme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme kmín a budeme restovat dozlatova až do tmava.
  3. Nakrájíme hovězí kližku a dáme do pečící misky.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a všechno promícháme.
  5. Rukama pak koření dobře zapracujeme do masa.
  6. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 20 minut, až se maso zatáhne.
  7. Do osmahnuté cibule přidáme protlak, v tomto případě rajčatovou passatu.
  8. Pořádně orestujeme. Přidáme mletou papriku. Krátce orestujeme.
  9. Zalijeme černým pivem a necháme chvilku provařit. Zprvu dáme piva jen část, později dolijeme.
  10. Zalijeme hovězím vývarem. (Dá se připravit, i koupit, tohle není ani vanička ani kostka.)
  11. Upečené maso přelijeme základem s vývarem.
  12. Vrátíme do trouby a pečeme tak 90 minut.
  13. Pak guláš přelijeme do hrnce. Pokud je konzistence řidší, můžeme zahustit strouhaným starým chlebem. To nebylo třeba. Přidáme majoránku. Promícháme. A je hotovo.
  14. Podáváme s houskovým knedlíkem. Dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.