Mořská štika s hráškem a brokolicí | Asie doma
Štika se zeleninou
Tohle je inspirace a citace zároveň. Už mě napadají varianty a vy na ně také přijdete. Když narazíte na zelené cibule, neděste se, že je neseženete. Jsou to poněkud větší cibule, kterým obvykle říkáme jarní, jenže jsou o dost větší. A už se na pultech objevuje zelená cibule docela často. Bývám zvyklý spíše na takové nitě než pořádné bulvy. Když nenarazíte na tyhle goliášky, poslouží i ta drobnější. A ještě pozor! Nesolím. Ona k chuti vystačí sojová omáčka. Ani ten největší soliman neprotestoval.
Porce Doba přípravy
2osoby 20minut
Porce Doba přípravy
2osoby 20minut
Doba vaření
15minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše potřebné.
  2. Nakrájíme zeleninu. Hrášek šikmo přes lusky, brokolici rozebereme na menší růžičky a ještě rozdělíme třeba na polovinu nebo i čtvrtinu. Pak choi rozčtvrtíme a pak napříč ještě pokrájíme. Zelenou cibuli nakrájíme na plátky kam až to jde, zelenou část pak pokrájíme také, hodí se.
  3. Připravená zelenina.
  4. Omytou a osušenou rybu rozdělíme na kousky velikosti sousta.
  5. Olej rozpálíme na pánvi. Po částech restujeme kousky ryby.
  6. Lépe se kousky obracejí a opečou. Neplníme celou pánev!
  7. Vždy orestované kousky odložíme stranou.
  8. Mezitím si uvaříme nudle podle návodu. Což dá tak 12 minut.
  9. Do pánve s olejem, ve kterém jsme připravovali rybu přidáme hrášek, brokolici, cibuli, pak choi.
  10. Restujeme tak 5 minut.
  11. Smícháme sojovou omáčku s chilli omáčkou.
  12. K restované zelenině přidáme kousky ryby.
  13. Zalijeme připravenou omáčkou. Jemně promícháme.
  14. Postupně přidáme široké nudle.
  15. Jemně opět vše promícháme.
  16. Podáváme zdobené čerstvým koriandrem.