Nejlepší křupavá kuřecí křidélka | Další porce křidélek bez oleje
Podáváme s dalamánkem
Křídla můžete připravovat vcelku, stačí jen odříznout špičky, ty vlastně ani žádné maso nenabízejí, nebo je můžete rozdělit. Faktem je, že se nerozdělená křídla při pečení kroutí a na plechu dělají neplechu. Pokud chcete mít kousky pěkně opečené, dělte. Můžete se zastavit u čtvrtého kroku a pochutnáte si. Můžete jít ale ještě dál, sami si připravit BBQ omáčku, která se hodně blíží té, které pak dala pověstné jméno jedněm věhlasným křidélkům, ano Buffalo.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
50minutes
Need:
Křídla
Sauce
How do you:
Pečená křídla
  1. Křidélka opláchneme, osušíme a odřízneme jim špičky. Pak ještě rozdělíme v kloubech.
  2. V misce křidélka osolíme a opepříme a zasypeme moukou. Toss, aby mouka obalila maso.
  3. Let on baking paper spread on trays and bake at 200 ° C for about 45 until 50 minutes, aby křidélka dostala zlatavou barvu a byla křupavá.
  4. Po 20 minutách křídla obrátíme.
  5. Bake yet 20 minutes, asi tak 10 minut před koncem postříkáme jemně vodou pomocí rozprašovače.
  6. Tak tady se můžete zastavit. Podáváme s dipem nebo omáčkou. A bagetou, nebo třeba dalamánkem. Ale, když se pustíte ještě do následující omáčky, you will not regret it.
Omáčka na Buffalo křidélka
  1. V malém rendlíku promícháme 1/3 šálku chilli omáčky, 2 lžíce másla, 2 teaspoon Worcestershire sauce and 1 teaspoon granulated garlic; přivedeme k varu. Pak odstraníme z tepla; necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Připravená křídla, ještě horká, promícháme s omáčkou a hned podáváme.
  2. Nalijeme chilli omáčku do rendlíku.
  3. Přidáme worcester.
  4. add garlic.
  5. Přidáme máslo.
  6. Rozpustíme, promícháme, přivedeme k varu.
  7. Odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  8. V omáčce obalíme kousky křídel.
  9. Podáváme třeba s dalamánkem.