Okurkový salát s bílými fazolemi a rajčaty | Italská trikolora
Okurkový salát s fazolemi
Množství ingrediencí je na vás, takže podle chuti postupně přidávejte olej i ocet. Salát máte hotový tak za 10 až 15 minut, pak už můžete servírovat. Nebo ještě dejte na chvíli vychladit.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Fazole propláchneme a necháme okapat.
  2. Nakrájíme rajčata. Podélně je rozčtvrtíme (pokud máte soudková) a pak napříč nakrájíme na plátky.
  3. Červenou cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
  4. Okurku oloupeme na zebru a přepůlíme. Lžičkou se zbavíme semínek a pak napříč nakrájíme na půlměsíčky.
  5. Petržel nasekáme na drobnější kousky.
  6. Vše smícháme.
  7. Přidáme postupně olivový olej, je na vás, jaké množství chcete v salátu mít. Začněte 1 lžící.
  8. Pokropíme octem (můžete použít i citronovou šťávu), přidávejte postupně, podle chuti. Začněte 1 lžící.
  9. Přidáme sůl a pepř.