Klobásový guláš

Paprikový klobásový guláš | Když už fakt nevíte coby

Jo, také podlehnu rychlosti a požadavkům, jakože žádné extravagantní experimenty a tak; tohle je na přípravu svižná záležitost a tajně taky trochu experiment. Všechno nakrájíte, opečete, podusíte a hotovo.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
40 minut
Jídlo, které lze vařit v mnoha variantách. Tentokrát jsem zařadil domácí naloženou papriku, aby se ztenčily darované zásoby. Tak budeme dělat kouzlo, souhlasíte?
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 15 minut
Doba vaření
40 minut
Jídlo, které lze vařit v mnoha variantách. Tentokrát jsem zařadil domácí naloženou papriku, aby se ztenčily darované zásoby. Tak budeme dělat kouzlo, souhlasíte?
Paprikový klobásový guláš | Když už fakt nevíte coby
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Rozehřejeme pánev a pak do ní dáme lžíci oleje. Jakmile je olej rozpálený, vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu a  osmažíme. Přidáme na kolečka nakrájenou paprikovou klobásu a opečeme.
  2. Do pánve přihodíme nadrobno nakrájené cibule a česnek, který jsme rozmáčkli plochou stranou nože a nadrobno nasekali. Dáme cibuli i česneku 2 minuty, pak přidáme na kostičky nakrájené nakládané papriky a orestujeme. Ještě přidáme nadrobno nakrájené jalapeňo. Vše z pánve přendáme do kastrolu.
  3. Po chvíli, až se základ začne vařit, přidáme nasekaná rajčata. Promícháme a chvíli povaříme. Přilijeme trochu horké vody a přidáme vaničky bujónu. Přidáme papriku a kmín. Chvíli provaříme.
  4. Do guláše přidáme na kostičky nakrájené brambory, ochutíme majoránkou a podle potřeby přilijem horkou vodu. Přivedeme k varu a teplotu snížíme. Zakryjeme a necháme mírně probublávat. Vaříme asi 30 minut, dokud brambory nejsou měkké.
  5. Na ozdobu můžete dát nakrájenou jarní cibulku, podáváme s čerstvým chlebem.
    Podáváme s chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..