Pečená treska s brambory, fenyklem a rajčátky
Treska s fenyklem a rajčátky
Co se dozvíme, když si zadáme fenykl na síti? Je to velmi oblíbené koření hlavně ve francouzské a italské kuchyni. Má sladkou chuť podobající se anýzu. Proto se využívá k dokořenění chleba, cukrovinek a sladkého pečiva. Dále se využívá hodně k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, salátů. Můžeme jej upotřebit při konzervaci zeleniny (červená řepa nebo okurky), u přípravy dušeného masa nebo při výrobě likérů. Jemně osekané čerstvé lístky mohou svou chutí nahradit mátu v jogurtových zálivkách. Ale to je spíš o koření než samotném fenyklu. Zkuste jeho zvláštní chuť.
Porce Doba přípravy
2osoby 20minut
Porce Doba přípravy
2osoby 20minut
Doba vaření
45-50minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Brambory nakrájíme na plátky, stejně tak na plátky nakrájíme bulvu fenyklu. Nechte si vedle lístky fenyklu na servírování. Dáme do pekáčku.
  2. Troubu předehřejeme na 220 °C.
  3. Zalijeme olejem.
  4. Posypeme paprikou. Osolíme a opepříme. Promícháme.
  5. Pečeme dokud brambory nezačnou zlátnout až hnědnout, tak 25 až 30 minut. Otočíme zeleninu.
  6. Filety tresky osolíme a opepříme.
  7. Přidáme k pečeným bramborám spolu s rajčátky. Část jich můžeme přepůlit. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě 15 minut.
  8. Mezitím smícháme majonézu s citronovou šťávou.
  9. V těch posledních 5 minutách to trochu v troubě ohulte na 250 °C. Záleží na tom jak vaše treska vypadá.
  10. Tresku podáváme se zeleninou, majonézou a ozdobíme lístky fenyklu.
  11. Dobrou chuť.
Poznámky k receptu

Zkuste vařit s fenyklem.

.