Pečená treska s brambory, fenyklem a rajčátky
Treska s fenyklem a rajčátky
Co se dozvíme, když si zadáme fenykl na síti? Je to velmi oblíbené koření hlavně ve francouzské a italské kuchyni. Má sladkou chuť podobající se anýzu. Proto se využívá k dokořenění chleba, cukrovinek a sladkého pečiva. Dále se využívá hodně k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, salátů. Můžeme jej upotřebit při konzervaci zeleniny (červená řepa nebo okurky), u přípravy dušeného masa nebo při výrobě likérů. Jemně osekané čerstvé lístky mohou svou chutí nahradit mátu v jogurtových zálivkách. Ale to je spíš o koření než samotném fenyklu. Zkuste jeho zvláštní chuť.
Servings Prep Time
2osoby 20minutes
Servings Prep Time
2osoby 20minutes
Cook Time
45-50minutes
How do you:
  1. Brambory nakrájíme na plátky, stejně tak na plátky nakrájíme bulvu fenyklu. Nechte si vedle lístky fenyklu na servírování. Place in a baking dish.
  2. Preheat oven to 220 ° C.
  3. pour oil.
  4. Posypeme paprikou. Salt and pepper. Toss.
  5. Pečeme dokud brambory nezačnou zlátnout až hnědnout, tak 25 until 30 minutes. Otočíme zeleninu.
  6. Cod fillets with salt and pepper,,cs,Add the roasted potatoes along with the tomatoes,,cs,We put back into the oven and bake more,,cs,Meanwhile, mix the mayonnaise with the lemon juice,,cs,minutes in the oven a bit at ohulte,,cs,mayonnaise and garnish with fennel leaves,,sk,Try to cook with fennel,,cs.
  7. Přidáme k pečeným bramborám spolu s rajčátky. Část jich můžeme přepůlit. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě 15 minutes.
  8. Mezitím smícháme majonézu s citronovou šťávou.
  9. V těch posledních 5 minutes in the oven a little ohulte to 250 ° C. Záleží na tom jak vaše treska vypadá.
  10. Tresku podáváme se zeleninou, majonézou a ozdobíme lístky fenyklu.
  11. Enjoy your meal.
Recipe Notes

Zkuste vařit s fenyklem.

.