Peprné kuřecí paličky | Čili chilli
Chilli je extra
Když použijete pálivou variantu chilli omčky, máte o peprnost postaráno. Můžete se přiklonit k mírnější variantě a sáhnout po omáčce, která je pouze chilli, nikoliv pálivá nebo dokonce extra pálivá. Což je v tomto receptu.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
40minut
Jak na to:
  1. Smícháme chilli omáčku s nasekaným česnekem, kari pastou a asi 1/4 lžičkou soli. Do směsi dáme kuřecí paličky bez kůže a miskou zatřeseme, aby se paličky směsí obalily.
  2. Předehřejeme troubu na 200 °C. Paličky dáme na plech vyložený alobalem, pokapeme ještě marinádou a pečeme 40 minut.
  3. Podáváme s bagetou, samostatné nebo s dipem, který v případě ostřejších paliček je lépe volit střídmý v chuti.
Poznámky k receptu

Už jsem říkal, že paličky nabízejí nejrůznější varianty úpravy. Třeba můžete úplně zapomenout na olej a do marinády přidejte 3 lžíce pomerančové šťávy, paličky budou voňavější. Jak napovídá i recept na voňavé kuřecí paličky. Zkuste to. Pochutnáte si.