Pikantní kuře s cizrnou na pánvi | Rychlá večeře
Cizrna se v mé kuchyni zabydlela, a přestože pro rychlost sahám po té v plechovce, není to rozdíl mezi cizrnou dlouho namáčenou a vařenou, snad jen časový. Takovému jídlu už jsem dal přezdívku šup šup. Tak dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
15minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Smícháme 3 lžíce oleje s česnekovou pastou a kořením (vyjma pepře). Dáme stranou.
  2. Papriku zbavíme semínek a středu, podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme. Cibuli podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemné měsíčky.
  3. Kuřecí řízky nakrájíme na proužky a osmahneme do hněda na oleji, asi tak 5 minut. Když začne maso chytat zlatavou barvu, pokročíme k bodu 4.
  4. Přidáme cibuli s paprikou a propláchnutou cizrnu.
  5. Promícháme a na mírnějším ohni vaříme asi 3 až 5 minut, aby zelenina změkla.
  6. Přidáme kořeněný olej a promícháme.
  7. Povaříme asi 2 minuty.
  8. Osolíme a opepříme.
  9. Necháme dojít na vypnutém vařiči asi 3 minuty.
  10. Podáváme s dalamánkem a pokrájenými rajčaty.