Pikantní kuřecí kousky s klobáskou a cizrnou | Portugalská ozvěna
Kuře s klobásou a cizrnou
Můžete se do toho pustit s kuřecími paličkami, stehýnky, třeba rozporcovat i celé kuře, ale já jsem měl po ruce kuřecí stehenní řízky, dosehnal klobásu, česnekovou, a bylo. Ochutnejte, nebudete litovat.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
45minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Smícháme sambal oelek, papriku, kmín, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Do této marinády naložíme na větší kousky nakrájené stehenní řízky. Dobře promícháme, aby peprná marináda obalila maso. Můžeme nechat chvilku odpočinout.
  2. Do předehřáté trouby na 200 °C dáme zapékací misku s olejem, který rozehřejeme a pak na něm opečeme maso. Dejte tomu tak 5 až 6 minut z každé strany. Protože jsem to s velikostí misky přehnal, či spíše velikost nedocenil, opečené maso i s olejem putovalo do větší misky.
  3. Mezitím si nakrájíme papriku, klobásu na kolečka a rajče na menší kousky.
  4. Nakrájené ingredience pak smícháme s předpečeným kuřetem a scezenou cizrnou. Přidáme snítky tymiánu.
  5. Zalijeme dobrým kuřecím vývarem a vrátíme do trouby. Pečeme asi 35 minut, aby bylo kuře propečené.
  6. Podáváme třeba jen s čerstvou bagetkou.