Pomerančová salsa | Hodí se k rybě
Smícháme všechno dohromady
Pomerančová salsa předčila mé očekávání a zbořila poslední pochybnosti, které v člověku, který zkouší něco nového, přece jen v hloubi duše hlodají. A také máte na vybranou – zkusíte to se mnou, ale když vám chuťově nebude sedět, tak ji na talíři necháte. Ale doporučuju ochutnat, stojí to za to.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Jak na to:
  1. Pomeranč skrojíme na obou koncích.
  2. Odstraníme kůru i dužinu.
  3. Dílky pomeranče rozkrojíme podélně mezi membránami.
  4. Olivy, šalotku i petržel nasekáme.
  5. Dobře opepříme, smícháme a je hotovo, můžeme servírovat.
Poznámky k receptu

Trochu informací:

Salsa je španělský a italský výraz označující obecně omáčku. V mexické kuchyni označuje specifickou pikantní omáčku vyrobenou z různých druhů zeleniny a ovoce (nejčastěji z rajčat či kukuřice), která je určena k namáčení tortilly nebo různých chipsů, případně k dochucení rozličných pokrmů.

Recept na salsu je znám už ze spisů z období aztécké říše a v nespočetných obměnách se používá dodnes. Pokud jde o pikantnost, mexická salsa se připravuje a prodává v provedení od mild přes medium až po hot, tedy od jemné přes střední až po pálivou.

Ovšem salsa může být i pomerančová, s avokádem nebo třeba s mangem.