Pražské lečo
K leču podáváme dalamánek
Rychle a stručně. Lečo je zelenina smíchaná s vajíčky. A dá se k tomu něco přidat? Kouká na mě Pražská šunka, která není z Pražáků a není ani z Prahy, ale z průmyslové zóny Jirny, kde ji (asi) dělá firma LE & CO. To je silná nápověda, skoro návod k použití.
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
4osoby 10minut
Doba vaření
25minut
Jak na to:
  1. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli nakrájenou na půlměsíčky a nakrájenou šunku. Přidáme nakrájené papriky, na půlky nakrájená cherry rajčátka a zalijeme zeleninovým vývarem. (Zelenina sama o sobě pouští vodu a probublává, ale nějak mi přišlo, že by to chtělo něčím podpořit pro dušení, tak přišel zeleninový vývar vhod.)
  2. Přidáme sůl a koření, dobře promícháme.
  3. Zakryjeme a necháme asi 20 minut dusit. V polovině dušení přidáme rajčatové pyré.
  4. Vejce rozšleháme vidličkou, vmícháme do leča a prohřejeme. Opepříme. Vmícháme nasekanou petrželku.
  5. Podáváme s dalamánkem nebo vekou.