Restované kuře se zeleninou | Asijská kuchyně jen tak z hlavy
Restované kuře
Můžete tomuto jídlu klidně říkat „čína“, protože jakmile smícháte maso se zeleninou a nasadíte sójovou omáčku, už se takhle říká skoro všemu.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
20minut
Jak na to:
  1. Připravíme si maso, které nakrájíme na nudličky. Osolíme a opepříme. Smícháme sójovou omáčku s ústřicovou a do této směsi naložíme maso. Necháme stát v pokojové teplotě 15 minut. Papriky nakrájíme na proužky, pak choi zbavíme spodní části košťálu a nakrájíme napříč na kousky, česnek nasekáme nadrobno. Červenou cibuli překrojíme podélně na půlku a napříč nakrájíme měsíčky. Dáme vařit rýži.
  2. Rozehřejeme 2 lžíce oleje ve woku a orestujeme naložené kousky masa. (Marinádu si dáme stranou.) Asi tak 5 až 6 minut. Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.
  3. Přidáme lžíci oleje a orestujeme nasekaný česnek. Stačí 1 minuta.
  4. Přidáme nakrájenou zeleninu: cibuli, papriky, pak choi a restujeme 3 minuty. Pak přidáme zelené fazolky (mohou být mražené), zalijeme 3 lžícemi marinády a 2 lžícemi vody. Přidáme na asi 2cm kousky nakrájenou jarní cibulku. Vaříme ještě 5 až 6 minut, aby zelenina změkla.
  5. Do pánve k zelenině vrátíme maso, promícháme a vaříme ještě tak 4 minuty.
  6. Podáváme s rýží.
Poznámky k receptu

O pak choi, téhle zelenině, která trochu voní jako kedlubna, ale je měkkoučká už tady byla řeč.