Roláda tádádá | Masová roláda se sýrem, mortadellou a špenátem
Roláda se špenátem
Rolády nejsou nic divokého, tedy pokud koupíte kvalitní listové těstro, které se neláme. Můžete si ho udělat sami, ale to považuji za vyšší dívčí a proč se s tím trápit, když je normálně v nabídce obchodů. Můžete si ho vyválet z kostky nebo koupit už připravené dokonce na pečicím papíře. Mám zkušenost, že je dobré nechat i tohle rolované těsto aspoň hodinku v pokojové teplotě, jinak se vám bude při rolování lámat a sotva tak tak udržíte roládu pohromadě. Pokud byste ji chtěli kompaktnější a tedy při rolování přitlačit, máte také smůlu. Tak tomu těstu dejte trochu času…
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Porce Doba přípravy
4osoby 15minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Maso smícháme s vejce, pepřem a solí. Vytvoříme kompaktní hmotu.
  2. Přidáme strouhanku, podle uvážení, záleží na hustotě masové směsi.
  3. Prohněteme.
  4. Baby špenát dáme do pánve s rozpuštěným máslem.
  5. Krátce orestujeme. Tak 2 minuty.
  6. Připravíme si další potřebné.
  7. Rozbalíme těsto a poklademe na ně masovou směs.
  8. Rozprostřeme mortadellu na maso.
  9. Poklademe plátky chedaru.
  10. Přidáme orestovaný špenát.
  11. Rozšlehaným vejcem potřeme okraje těsta, aby nám roláda držela lépe zabalená.
  12. Roládu zabalíme a pak celou potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C a necháme v troubě tak 25 až 30 minut. Podle toho, jak dozlatova se roláda upeče.
  13. Hotovo.
  14. Ochutnejte.
  15. Podáváme třeba se zelným salátem.
Poznámky k receptu

Mortadella je mortadela. Takže nepropadejte pravopisné depresi. Je to druh jemného měkkého vepřového salámu, obsahujícího kostky vepřové slaniny a koření. Mortadela pochází z Itálie, kde je boloňská mortadela od roku 1998 chráněným zeměpisným označením na úrovni Evropské unie.