Rosemary chicken with potato salad
Kuře na rozmarýnu
Kuřecí stehenní řízek je vlastně na to šup, takže vás zdrží jenom salát, který opravdu nemusí být jenom při slavnostech, o Vánocích a tak. Nejdelší čas z přípravy padne na vaření brambor, pak už to jde ráz na ráz.
Servings Prep Time
2osoby 15minutes
Servings Prep Time
2osoby 15minutes
Cook Time
25-35minutes
Need:
How do you:
  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout a oloupané rozkrájíme na kostky. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Přidáme k nim na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a najemno nakrájený stonek řapíkatého celeru. Vejce nakrájíme podélně na poloviny a pak napříč na plátky a přidáme k bramborám. Osolíme, pepper, přidáme tři lžičky hořčice a asi půl skleničky majonézy, záleží na chuti a zvyku. Mix everything.
  3. Kuřecí řízky osolíme a opepříme, dáme na rozpálený olej (zvolte spíše střední plamen) a k nim přiložíme snítky čerstvého rozmarýnu. Opékáme z obou stran, tak celkově 10 until 12 minutes. Při otáčení můžeme nechat rozmarýnové větvičky pod masem. Ovoní se ještě víc.
  4. Na talíři dozdobíme plátky rajčete.