Růžičková kapusta s venkovským špekáčkem a rajčaty | Proč si nepochutnat?
Podáváme
Můžete použít i jinou uzeninu, třeba salám, ale špekáček (ať už ten klasický malý nebo ten, který má dneska hlavní slovo) nemá v receptu chybu.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
15minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si, co potřebujeme. Dáme vařit pene v osolené vodě podle návodu.
  2. Špekáček nařízneme podélně po obou stranách a nakrájíme na kolečka. Opečeme na oleji. Pak dáme stranou.
  3. Do stejné pánve, kde zbyla šťáva ze špekáčku dáme kousek másla a orestujeme na poloviny nakrájené růžičkové kapusty. Stačí tak 4 až 5 minut, až kapusta začně být opečená.
  4. Přidáme trochu mletých chilli vloček, osolíme a opepříme.
  5. Ke kapustě vrátíme opečený špekáček.
  6. Přidáme nasekaná rajčata.
  7. Zalijeme vývarem a promícháme. Zakryjeme a vaříme asi 3 minuty, pak snížíme teplotu a dusíme tak 5 až 6 minut.
  8. Podáváme s penne.