Rybí filé se zeleninou | Když už, tak už
File se zeleninou
Je to pokus, který stále za to vyzkoušet a doporučuji. Zelenina s nudlemi nemusí nutně plavat v sojové omáčce nebo vám chilli spálit patro. Tohle jídlo je tak akorát vyvážené, decentně pikantní. Jasně, že můžete použít čerstvou zeleninu, jenže takhle mi při přípravě jídla pro dva nic nezbylo, mraženou brokolice dám zase k ledu, malá konzerva mé oblíbené zeleniny Bonduelle úplně vystačí.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
20 minut
Jak na to:
  1. Olej zahřejeme na vysokou teplotu a osmažíme osolené natrhané file, vždy tak asi 3 minuty z každé strany. Opečené filé dáme stranou.
  2. Do stejné pánve dáme kousek másla a osmahneme zeleninu – hrášek s mrkví a jarní cibulku. Mícháme a restujeme do měkka.
  3. Přidáme brokolici a nakrájenou papriku. Promícháme.
  4. Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, pak scedíme.
  5. Přidáme k restované zelenině těstoviny.
  6. Promícháme a přidáme sladkou chilli omáčku.
  7. Přilijeme sojovou omáčku.
  8. Jemně promícháme
  9. Vrátíme do pánve file.
  10. Podáváme posypané nasekanou petrželkou nebo nasekanou natí jarní cibulky.
Poznámky k receptu

K receptu je také VIDEO: