Rychlé kuře se šťouchanými bramborami
Rychlé kuře
K rychlému kuřeti můžete připravit šťouchané brambory. Tyhle jsem okoukal od šéfkuchaře Café Colore Luboše Leopolda. Stačí máslo, šalotka a brambory. No, skoro jsou jako jeho, vlastně jeho babičky. K šalotce jsem přidal ještě jarní cibulku.
Porce
2porce
Porce
2porce
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Smícháme mouku, sůl a pepř. Kuřecí řízky lehce naklepeme. Pokud jste si vybrali kuřecí prsa, trochu víc přitlačte.
  2. Kuřecí řízky obalíme ve směsi mouky, jemně setřeseme zbylou mouku.
  3. Dáme vařit brambory ve slupce.
  4. Na pánvi rozehřejeme máslo a na mírném ohni opečeme řízky po obou stranách dohněda.
  5. Přidáme k řízkům víno (nebo vývar), teplotu zmírníme a necháme odkryté vařit 15 minut. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
  6. Podáváme s vařenými bramborami, bramborovou kaší, zkusit můžete i široké nudle.
  7. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme. Nakrájíme nadrobno šalotku a tu osmahneme na másle s trochou olivového oleje. Pak přidáme pokrájené brambory, trochu opečeme a pak je rozšťoucháme. Přidáme jarní nakrájenou cibulku. Mírně opečeme, přidáme trochu soli a pepř. A ještě trochu vody. Ale s tou opatrně.