Rychlý losos | Tohle zvládnou i pomalí
Rychlý losos
Rychlost spočívá v úpravě, ale je to jako s vlaky našeho státníhi dopravce. Také si chvíli počkáte. Jenže tady je to o marinování. To chce nějaký čas. Minimálně třicet minut. Ale, když marinujete přes noc, chutě se do masa víc ponoří. Určitě! A pak trochu počítejte s tím, že je potřeba uvařit brambory. A třeba i orestovat. Ale stejně je to rychlé a není to fast food.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
25minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Porci lososa dejte so umělohmotného boxu, překrojte citron i pomeranč a vymačkejte na rybu.
  2. Přidejte olej, osolte a opepřete podle chuti. Nechte v chladu marinovat alespoň půl hodiny.
  3. Mezitím si uvařte brambory. Vařím je v osolené vodě s trochou kmínu. Podle velikosti jim dejte čas. Tak 20 minut určitě.
  4. Marinovaného lososa zabalíme do alobalu. Do balíčku přidáme rozmarýn. Trochu ještě přelijeme marinádou.
  5. Dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C. Pečeme 10 minut. Pak balíček s alobalem otevřeme a přepneme na gril, tak na 2 až 3 minuty. Když se vám to nezdá, dejte ještě 3 minuty navíc. Záleží na výkonu trouby a zdatnosti grilu. Ale doporučuji hlídat. Pečeme ve střední části trouby.
  6. Brambory mezitím osmahneme na másle. Malé brambory připravuji celé, velké je dobré překrájet.
  7. Lososa podáváme s bramborem, můžete přelít bylinkovým dressingem s jogurtem.