Salát z červené řepy, červené cibule a bílého křenu | V českých barvách
Můžete jít dvěma cestami. Barevnější nebo jednodušší. Ta první spočívá v tom, že si řepu uvaříte v osolené vodě (což trvá tak hodinu), necháte vychladnout a oloupete. Barevnější cesta spočívá v tom, že voda z řepy je červená, lepší je mít při loupání jednorázové rukavice, jinak budete mít i červené ruce. Ta jednodušší cesta začíná právě v tomhle momentě, koupíte si řepu předvařenou, tím pádem odpadá problém, že po zápase s řepou budete vypadat jako řezník či vrah, celí od krve. Řepu nejlépe oloupete právě v těch rukavicích. Vezmete ji do dlaní a třete, jako byste leštili kouli. Slupka z řepy sjede. Můžete ji ale loupat i jako cibuli. Tohle všechnoodpadne při volbě předvařené řepy. Pokud vám to kuchařský jemnocit dovolí, sáhněte po této variantě. Příprava salátu je tak trochu slzavé údolí, popláčete si u křenu a také u cibule. Stojí to za to!
Doba přípravy
10minut
Doba přípravy
10minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Trojice, kterou dáme dohromady. Červená řepa, červená cibule a křen.
  2. Křen nastrouháme na jemném struhadle.
  3. Červenou řepu nakrájíme na klínky nebo plátky a rozložíme na talíř. Cibuli podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na jemné plátky.
  4. Smícháme hořčici s olejem, pepřem a solí. Dobře prošleháme, aby vznikla kompaktní hmota.
  5. Přes rozloženou řepu nasypeme nakrájenou cibuli, pak posypeme strouhaným křenem a zakapeme dresinkem.