Sambalové kuře s cizrnovým salátem
Kuře se sambalem.
Rychlé, až svižné, chutné, to je prostě bašta. Doplňte jogurtem.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
12minut
Jak na to:
  1. Rajčata nakrájíme na poloviny, červenou cibuli nadrobno. Přidáme zcezenou cizrnu a promícháme. Osolíme, opepříme a přelijeme šťávou z poloviny citronu.
  2. Kuřecí prsa potřeme z obou stran kořenící směsí sambal oelek, necháme chvilku v chladu odležet, ale není potřeba.
  3. Pokud máte troubu s grilem, nechte rozhřát nejprve troubu na maximum a pak přepněte na gril. Grilovací pánev lehce potřete olejem (nemusí být, ale maso tolik nepřilne k povrchu) a umístěte asi 12 centimetrů pod gril. Grilujeme z každé strany asi 6 minut.
  4. Při servírování dejte na talíř cizrnový salát, na něj položte kuřecí prso a můžete lehce posypat nasekanou petrželkou.
  5. Grilovaná prsa můžete také servírovat se salátem a chlebem.