Sekaná z bílé klobásy | Zkuste inovaci
Podáváme s kaší
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Protože se vyskytly pochybnosti, jakže vlastně vypadá bílá klobása a cože to je, tady je důkaz. Ano, nejde o vinnou klobásu. To je patrné i z další fotky.
  2. To je bílá klobása!
  3. Zbavíme klobásu střívek.
  4. Nakrájíme cibuli nadrobno.
  5. Přidáme ke klobásám spolu s vejcem.
  6. Rozdrtíme nachos, nejlépe rukama, ale můžete je také dát do mikrotenového sáčku a několik přejet válečkem.
  7. Nachos přidáme ke klobásám.
  8. Zalijeme mlékem.
  9. Promícháme.
  10. Ještě zahustíme strouhankou podle potřeby.
  11. Vypracujeme rukama kompaktní masovou hmotu.
  12. A tvarujeme nakonec do šišky.
  13. Zapékací misku vymažeme sádlem.
  14. Dáme do misky.
  15. Připravíme polevu z pyré, cukru a hořčice.
  16. Dobře promícháme, potřebujeme kompaktní hmotu.
  17. Hmohotou potáhneme masovou šišku.
  18. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme tak 60 minut. Po upečení naporcujeme.
  19. Podáváme s kaší nebo jenom chlebem, toastem či dalamánkem.