Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí | With mashed potatoes,cs
Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí
Clearly, můžeme jelítka prostě minout a nic s nimi nepodnikat, případně si je dát jako jelita. Ale můžete to být začátek ještě další dobré večeře.
Servings Prep Time
2osoby 5minutes
Servings Prep Time
2osoby 5minutes
Cook Time
20minutes
Need:
How do you:
  1. Nakrájíme nadrobno cibuli, nasekáme česnek i feferonku.
  2. Cibuli osmahneme dozlatova na oleji, přidáme česnek a nakrájenou feferonku, krátce restujeme.
  3. Přidáme propláchnuté červené fazole a chvilku povaříme. Toss.
  4. Dáme si vařit brambory v osolené vodě.
  5. K fazolím přidáme jelítkový prejt, dobře promícháme a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
  6. Vmícháme vejce a necháme je za stálého míchání srazit.
  7. Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a trochu mléka.
  8. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo i chlebem, dalamánkem či bagetou.
  9. A pokud zbyde, je smaženice skvělá i za studena – vlastně jako pomazánka.