Další špekáčková záležitost. Zkuste ochutnat. Co k přípravě určitě potřebujete, je litinová pánev nebo pánev se silným dnem. Pochopíte proč.
Špekáčky na černém pivě s cibulí
Potřebujete: |
- 400 g špekáčků ten velký má 200 g, menší polovic
- 1 cibuli
- 30 g másla
- 1 papriku zelenou, sladkou, která je občas dožluta
- 400 ml černého piva
Jednotky:
Jak na to:
- Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na kolečka nakrájenou cibuli.
- Přidáme k cibuli ještě nakrájenou papriku a chvíli restujeme.
- Na zeleninu položíme špekáčky, do kterých jsme napříč udělali mělké zářezy z obou stran.
- Zalijeme černým pivem a přivedeme k varu.
- Necháme mírně probublávat, aby se tekutina redukovala. Vaříme tak 35 až 45 minut.
- Pak z pánve vyndáme cibuli s paprikou a opečeme samotné špekáčky z obou stran. Tohle je úkol pro litinu nebo pánev se silným dnem.
- Za pár minut je hotovo.
- Podáváme s hořčicí a kečupem. Jako přílohu můžete zvolit vícezrnnou bagetku, dalamánek nebo chleba.