Špekáčky na červeném víně s harissou | Chuťovka jen tak
Špekáčky dušené na víně
Trochu jsem ještě váhal, ona totiž už čeká také zelená pálivá paprika, tak aby to zase nebylo na volání hasičů. A protože recepty tady píšu až po dokončení jídla a ochutnání, je to důkaz, že jsem neshořel ani nepohořel.
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Servings Prep Time
2osoby 10minutes
Cook Time
45minutes
How do you:
  1. Připravíme si vše, What we need.
  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájené papriky.
  3. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek.
  4. Zalijeme trochou červeného vína, zakryjeme a podusíme 5 minutes. Přidáme špekáčky rozkrojené podélně na poloviny. A opět dusíme 5 minutes. Pak zalijeme trochou vína a dusíme 15 minutes.
  5. Ještě přidáme bobkové listy, dolijeme víno a necháme 5 minut dusit.
  6. Přidáme harissu, dolijeme víno a necháme dusit 5 minutes.
  7. Zvýšíme teplotu a omáčku redukujeme.
  8. Serve with bread.