Špekáčky se zelím na pivu | Rychlá jízda k večeři
Hotovo
Jednoduché jídlo v jedné pánvi, máte hotovo za dvacet minut. Tak jo, suma sumárum, večeře může být na stole do půl hodiny. No, nekupte to.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
23minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravte si vše, co potřebujete.
  2. Nakrájíme špekáčky na kolečka a brambory na kostičky.
  3. Rozehřejeme si olej a na střední teplotě opečeme špekáčky z obou stran. Teplotu volte střední, nechceme mít přece cosi, co připomíná dřevěné uhlí. Stačit by měly asi 3 minuty. Dobře opečené špekáčky vyndáme z pánve a dáme stranou.
  4. Do pánve, kde byly ještě před chvilkou špekáčky, dáme brambory a opékáme je dozlatova.
  5. Přilijeme do opečených brambor pivo.
  6. Přidáme ještě zelí a vše promícháme.
  7. Nezapomeňte přidat také celozrnnou hořčici. Záleží na vás, zda jenom jednu lžičku nebo dvě. Dobře promícháme a vaříme na střední teplotě asi 2 minuty.
  8. Pánev zakryjeme a ještě podusíme asi 3 minuty.
  9. Vrátíme do pánve špekáčky, promícháme a vaříme ještě asi 10 minut.
  10. Ve finále posypeme nasekanou petrželkou, promícháme a necháme chvilu na vypnutém vařiči dojít.
Poznámky k receptu

Pokud zrovna nemáte nebo nechcete špekáčky, můžete je zaměnit s libovolnou klobásou nebo i točeným salámem.