Špekové knedlíky | Optimální řešení
Špekové knedlíky.
Jestli vám někdo bude tvrdit, že tyhle knedlíky máte uvařené za 8 minut, asi je kouzelník. Já je vařil tak jako normálně se knedlíky vaří v osolené vodě. Až vyplavou. A vyplavou za dvacet minut. Někdy v receptech brambory zcela chybějí, jsou tam jiné ingredience, třeba krupice, což samozřejmě ovlivní trochu chuť. Ale postup bývá podobný. Jen, pokud volíte brambory, potřebujete ještě čas na jejich uvaření (tak do 30 minut) a vychladnutí.
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Nakrájíme rohlíky i slaninu na kostičky.
  2. Osmahneme slaninu na troše oleje.
  3. Ke slanině přidáme nakrájené rohlíky a je také opečeme.
  4. Předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme.
  5. Nastrouhané brambory dáme do mísy.
  6. Přidáme mouku, vejce, osolíme a přidáme muškový květ.
  7. Přilijeme mléko. Vše pořádně promícháme. Nejlépe rukama. Pokud se vám konzistence hmoty zdá příliš řídká, přisypeme ještě mouku. Tady krok vyfocený chybí, potřebuji obě ruce na hnětení. Stejné je to i s vytvořením knedlíků. Ale to si dovedete představit.
  8. Z hmoty vytvoříme knedlík. Nejlépe se formuje namočenýma rukama. Aby se knedlíky při vaření nenalepily na sebe, koule ještě obalíme lehce v mouce.
  9. Vaříme v osolené vodě dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Tady potřebovaly 20 minut.
  10. Hotovo.
  11. Podáváme s kančím gulášem, třeba.