Střapatá bůčková roláda
Roláda a brambory
Proč právě bůček na kámen? Je nakrájený na plátky, takže připravený k okamžitému použití.
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Porce Doba přípravy
4osoby 20minut
Doba vaření
120minut
Jak na to:
  1. Připravíme si náplň. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, na rozpálené pánvi škvaříme a pak přidáme na plátky nakrájené žampiony. Osolíme.
  2. Do směsi přidáme vejce a promícháme.
  3. Vytvořenou směsí budeme plnit roládu.
  4. Plátky bůčku poklademe vedle sebe na podložku, fólii nebo alobal.
  5. Bůček pomažeme hořčicí.
  6. Přes pásky bůčku položíme plátky anglické slaniny napříč plátkům bůčku a ještě položíme další vrstvu, opět křížem.
  7. Na slaninu roprostřeme vajíčkovou náplň. Osolíme a opepříme. Poklademe nakrájenou paprikou.
  8. Pomocí alobalu (nebo fólie) stočíme roládu.
  9. Převážeme provázkem na potraviny. Pokud nemáte ruce volšové, podaří se vám úhledný balíček. Když prsty nějak neposlouchají, máte nakročeno na střapatou roládu.
  10. Roládu trochu podlijeme vodou a posypeme kořením na kuře 7 bylin. Zakryjeme pokličkou nebo alobalem a dáme do předeřáté trouby nastavené na 200 °C. Pečeme asi 90 minut.
  11. Pak pokličku nebo alobal sejmeme, dochutíme kořenící směsí na vepřovou pečeni, můžeme ještě trochu podlít vodou a dáme zpět do trouby nastavené na 190 °C. Pečeme ještě 30 minut, již odkryté.
  12. Zbavíme provázku, nakrájíme a servírujeme s vařenými bramborami.
  13. K roládě můžeme také připravit šťouchané brambory se slaninou a jarní cibulkou.