Temperate potato dumplings | A variant on Šinková dumplings without the ham - with chives
Bramborový knedlík
Je to bramborový knedlík podle receptu na šunkový knedlík, from which I missed ham and chopped chives added. Frugal potato dumpling is a good dish to meat. Množství ingrediencí jsem tentokrát neměřil, ale po zkušenosti s přípravou bramborového knedlíku (kam přišel navíc ještě kypřící prášek) jsem to risknul od oka. Je to varianta receptu na šunkové knedlíky, ale obešel jsem se bez šunky. Když si však přidáte nadrobno nakrájenou šunku do těsta, můžete šunkový knedlík podávat samostatně s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.
Need:
How do you:
  1. Boil water in a large pot, salt water. Start right this one step, because the finished dumplings should no longer wait, otherwise the dough permits. Water can just cook and wait, the dough should wait for the water not vice versa.
  2. Cold boiled potatoes, peel and grate, salt, add flour and eggs. Prepare a dough. Add a handful of chopped chives, You can also use dried. If the dough sparse, which we know by kneading by hand, even add flour, but we should not overdo it. The dough should not stick to your fingers, But it should not be a stone.
  3. We create the dough balls (I ruled out the cones, but they gave would also do) and put in boiling water. Boil so 15, rather 20 minutes. If after a while cooking balls float to and attach to the bottom of the pot, We need help stirring spoons, aby to odlepily.
Recipe Notes

Hodí se jako příloha třeba khovězímu ragú.

Množství ingrediencí jsem tentokrát neměřil, ale po zkušenosti s přípravou bramborového knedlíku (kam přišel navíc ještě kypřící prášek) jsem to risknul od oka. Je to varianta receptu na šunkové knedlíky, ale obešel jsem se bez šunky. Když si však přidáte nadrobno nakrájenou šunku do těsta, můžete šunkový knedlík podávat samostatně s kysaným zelím a osmaženou cibulkou.