Svižná kuřecí játra s kapary
Svižná játra
A mělo by to být rychlé jídlo, ani nemusíte moc chvátat. Tak dobrou chuť.
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Játra očistíme od šlach, opereme a osušíme. Lžíci mouky smícháme s velkou špetkou kajenského pepře a játra v této směsi obalíme. Osolíme a opepříme.
  2. Nakrájíme nahrubo petržel, nadrobno cibuli a scedíme kapary.
  3. Na rozpáleném oleji játra osmahneme, asi tak 5 minut, aby byla opečená. Dáme stranou.
  4. Dáme vařit (dusit) rýži. Do vařící vody přidáme rýži v poměru 1 díl rýže a 1 a půl dílu vody a vaříme 5 minut, pak osolíme, přidáme oříšek másla, zakryjeme a na opravdu mírném ohni dusíme, aby rýže absorbovala veškerou vodu, tak asi 8 až 10 minut.
  5. Do pánve dáme směs cibule, kapar a petržele a osmahneme. Tak asi 4 minuty.
  6. Přidáme vývar a jakmile vše přijde do varu, přidáme ve 2 lžících vody rozmíchaný kukuřičný škrob a zakápneme sherry octem. Vše provaříme asi tak 5 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vývaru nebo vody a pak chvilku ještě provaříme.
  7. Vrátíme do pánve játra, zakryjeme a prohřejeme.
  8. Podáváme s dušenou rýží.