Tamarindové kuřecí nudličky | Thajská inspirace s africkou duší
Kuřecí stripsy s tamarindem a rýží
Všimněte si, že v receptu jsou i volitelné pložky. Trochu jsem přihulil česnekové stroužky, protože to zase už v tomto období není taková síla, a přidal chilli, což podtrhlo ještě víc ostrost chuti feferonky. Můžete variovat i se závěrečným krokem – nasekat nať cibulky nebo koriandr. Je to rychle jídlo, jednoduché a moc chutné. Zkuste to.
Porce Doba přípravy
2osoby 25minut (včetně marinování)
Porce Doba přípravy
2osoby 25minut (včetně marinování)
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky nebo nugety.
  2. Přidáme rybí omáčku, nadrobno nakrájenou feferonku a nasekaný česnek.
  3. Přidáme ještě citronovou kůru a granulovaný česnek.
  4. Zakapeme lžící oleje a necháme marinovat 20 minut.
  5. Mezitím rozpustíme tamarindovou pastu v 50 ml horkého vývaru.
  6. Marinované kuřecí maso opečeme dozlatova na lžíci rozpáleného oleje ve woku. Tak 4 až 5 minut.
  7. Přidáme rozmíchanou tamarindovou pastu a kuřecí vývar.
  8. Promícháme, přivedeme k varu.
  9. Snížíme teplotu, pánev zakryjeme a maso dusíme 15 minut. Současně uvaříme rýži.
  10. Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí jarní cibulky (nebo nasekaným koriandrem).
Poznámky k receptu

Tamarindová pasta se dá koupit v Tescu.

Tamarindová pasta
Tamarindová pasta

.