Thajské kuřecí soté | Někdo to rád ostré
Thajské soté
Exotické jídlo, které si teď připravíme je docela svižné. Od rozhodnutí do finále to trvá jen pár minut. Bratru čtvrthodinku a s přípravou pětadvacet mimut. Fígl je v čerstvém zázvoru a koriandru. A jestli po ruce zrovna nemáte limetku, můžete sáhnout po citronu. Ten je trošku brutálnější, ale to zas tak moc nevadí.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
15minut
Jak na to:
  1. Kuřecí prsa naklepeme a nakrájíme na silnější proužky. Kukuřičný škrob smícháme s rybí omáčkou a v této směsi masové kousky obalíme.
  2. Rozehřejeme lžíci oleje a na něm opečeme z obou stran naložené kousky masa. Stačí tak 5 minut. Maso z pánve dáme stranou.
  3. Orestujeme nadrobno nakrájenou cibuloi a najemno nasekaný zázvor.
  4. Přidáme prolisovaný česnek.
  5. Vrátíme kuřecí maso do pánve a prohřejeme.
  6. Zalijeme kokosovým mlékem.
  7. Přidáme omáčku sriraja.
  8. Přidáme cukr. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni vařit ještě tak 5 minut. Občas promícháme.
  9. Podáváme na rýži, kterou částečně překryjeme masem s omáčkou. Posypeme natrhaným koriandrem.