Úplně skvělá bramborová kaše | Žádné nošení dříví do lesa
Bramborová kaše s párkem
Ke kaši potřebujete brambory (a to nejlépe „céčka“, určená na kaše a pyré), mléko, máslo, trochu soli a nějaké plus. A to záleží na vás a chuti. Leckdy je součástí kaše i mrkev, někdy celer, ale třeba také česnek. Náš případ. Ale pokud si na experimenty nepotrpíte, stačí vynechat ono plus a kaši máte stejně skvělou.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Oloupané brambory několikrát propláchneme ve studené vodě, abychom se zbavili škrobu a uvaříme je v osolené vodě. Vaříme tak 20 minut, což je doba orientační. Ke konci vaření stačí zkusit vidličkou, zda už jsou hotové. Pak vodu slijeme.
  2. Mezitím si ohřejeme mléko, nechávám ho vzkypět a odstavím.
  3. Brambory mačkadlem rozbijeme na hmotu, to už jsme skoro u cíle a vlastně na mezicestě ke šťouchaným bramborám. Tentokrát přilejeme mléko (víc než by šťouchané brambory chtěly) a šlehačem tyčového mixeru šleháme dohladka. Jemná metla určitě zvládne hravě dvě porce, jinak by už musel asi přijít ke slovu ruční šlehač se silnějšími metlami.
  4. Přidáme máslo a prolisovaný česnek, jemně dosolíme a ještě prošleháme.
  5. Servírujeme třeba s párky, jak zněla prvotní objednávka před spuštěním receptu. Na kaši ještě přidáme kousek másla.