Venkovské špekáčky na pivu | Taková česká prasárnička
Špekáčky na pivu
Dobrá, je to tak jak se říká trochu prasárnička, nic nehodící se do Hiltonu či tak, ale nevařím pro Hilton. Tak si to můžeme užít. Michelinskou hvězdu nepotřebuji, stejně by nepřistála.
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2-4osoby 10minut
Doba vaření
40minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Špekáčky nařízneme podle vlastní volby. Dělám na nich tentokrát šikmé zářezy, které pak udělám ještě opačným směrem – takže křížem.
  2. Cibule nakrájíme na kolečka a rozložíme do zapékací misky. Přidáme špekáčky.
  3. Zalijeme rajčaty i se šťávou, přidáme rajčatové pyré a pálivou chilli omáčku. Osolíme.
  4. Zalijeme pivem.
  5. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C. Po 30 minutách špekáčky otočíme, rajčatům, pokud byla celá, trochu pomůžeme, aby se rozpadla.
  6. Vrátíme do trouby a pečeme ještě 10 minut.
  7. Podáváme s dalamánkem, chlebem či přílohou podle chuti.
Poznámky k receptu

Takové špekáčky můžeme využít i jinak. Třeba takhle – s pivem a zelím nebo takhle s fazolemi.