Vepřové stripsy s rýží | Poločína
Podáváme nudličky s rýží
Potřebujete také čínskou zeleninovou směs. Ale dávejte pozor, jak je krájené. Ta na velice drobno není nejoptimálnější, lepší jsou větší kousky. A vývar, tak to je trošku úhybný manévr, protože jsem ve finále rozdrobil kostku houbového vývaru a zalil vodou. Takže soli už je v jídle dost. Něco dodá sojová omáčka, něco vývar. Pokud jste salinisté, přidejte si.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Masové nudličky dáme do mikrotenového sáčku, přidáme kukuřičný škrob a dobře protřepeme, aby se škrob dostal na všechny nudličky vlastně rovnoměrně.
  2. Rozpálíme olivový olej se sezamovým a opečeme dozlatova nudličky. Asi tak 5 minut. Dáme stranou.
  3. Nakrájíme pórek na kolečka, stejně tak jarní cibulky a nadrobno nakrájíme feferonku. Vše orestujeme ve stejné pánvi.
  4. Přidáme čínskou zeleninovou směs.
  5. Vrátíme do pánve vepřové nudličky. Přidáme zázvor a promícháme.
  6. Mezitím si smícháme sojovou omáčku s rýžovým octem a hnědým cukrem. Zalijeme omáčkou a promícháme. Pak ještě přidáme vývar. Vše krátce povaříme.
  7. Mezitím uvaříme rýži, tentokrát do vody přidáme nakrájený řapíkatý celer.
  8. Nudličky podáváme s rýží.