Vinná klobása na cibuli, paprikách a červených fazolích | Poprvé a odvážně
Pečená klobáska na zelenině
Tak jsem se do toho pustil s vervou. Bude tam cibule, papriky, fazole, vývar a pivo. Černé.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
90 minut
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky stejně tak.
  2. Vymažeme pekáček sádlem a naskládáme cibuli s paprikou. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 10 minutách podlijeme částí vývaru.
  3. Přidáme fazole a podlijem vývarem, necháme v troubě dalších 20 minut.
  4. Klobásu přetvoříme na šneky, poklademe na základ v pekáčku, opepříme a dáme péct. Pečeme 35 minut, aby klobásky získaly barvu.
  5. Dáme si vařit brambory na přílohu. Vaříme v osolené vodě.
  6. Klobáskové šneky otočíme, ale ještě předtím promícháme základ v pekáčku, přilijeme trochu černého piva a necháme péct dalších 20 minut. Na dalších 5 minut to můžete ohulit, zvyšte teplotu na 250 °C.
  7. Vařené brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla, nasekanou pažitku a 2 lžičky lučiny (chtěl jsem philadelhii, ale nějak mi uniklo, že došla). Vše pořádně promícháme.
  8. Podáváme.
Poznámky k receptu

A protože je toho jídla pro víc než dva, samozřejmě zbylo, takže to byl další impuls na nový recept. Snídani se zapečenou klobáskou.