Voňavé kuře na bylinkách | Rychlá záležitost pro nedočkavé
Kuře na bylinkách
Tentokrát se pustíme do kuřete na bylinkách. Je v něm také trocha brandy, ale nemusíte kvůli tomu kupovat celou flašku, postačí jako náhrada plnohodnotný kuřecí vývar.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Kuřecí stehna zbavíme kůže. Osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej na střední teplotě a stehna opečeme z obou stran dozlatova. Je to tak 5 až 8 minut, podle výkonu vašeho vařiče.
  3. Stehna vyjmeme z pánve, dáme stranou a do pánve dáme podélně přepůlené stroužky česneku. Osmahneme a přidáme brandy nebo trochu vývaru. Restujeme asi 2 minuty, aby česnek nezhořkl.
  4. Přidáme čerstvý tymián a rozmarýn a rychle promícháme. Do pánve vrátíme stehna a vše zalijeme kuřecím vývarem. Necháme probublávat asi 8 minut.
  5. Připravíme si rýži, což trvá asi 15 minut.
  6. Stehna servírujeme s rýži, zdobenou petrželkou. Zalijeme šťávou.
Poznámky k receptu

Pokud často potřebujete kuřecí vývar, je nejlepší si ho připravit dopředu a mít v pohotovosti v lednici.

Když zbavíte stehna kůže, dejte je povařit v malé troše vody, může posloužit jako rychlá náhražka vývaru, třebaže se tomu připravenému nevyrovná.

Stehna můžete před přípravou vykostit, lze také sáhnout rovnou po stehenních řízcích.