Vše v jedné pánvi: kuře s cizrnou a rajčaty | Inovace
Podáváme s petrželkou
S přílohou si nemusíte lámat hlavu ani tentokrát. Bude rovnou součástí jídla. Ale brambory můžete úplně vynechat a máte stejně skvělé jídlo. Ne, že by tam byly navíc zbytečně, s nimi je to stejně skvělé.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
20minut
Jak na to:
  1. Nakrájíme brambory.
  2. Uvaříme je v osolené vodě. Trvá to tak 15 minut, takže je dobré začít právě bramborami.
  3. Nakrájíme papriku.
  4. A také maso.
  5. Maso osolíme a opepříme, promícháme. Třeba jenom rukama.
  6. Masové kousky osmahneme na oleji.
  7. Maso se zatáhne a trochu i opeče. Přidáme cibuli a restujeme, aby změkla. Tak 4 až 5 minut.
  8. Přidáme k masu papriku.
  9. Vmícháme scezené brambory. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou.
  10. Cizrnu, kterou jsme dobře propláchli, protože je z konzervy, přidáme ke směsi.
  11. Přidáme krájená rajčata i se šťávou. Povaříme asi 5 minut. Tak na středním plameni.
  12. Zakryjeme a podusíme, tak asi 10 minut, teplotu zmírníme. Občas promícháme.
  13. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.