Zapečená feta | Řecká inspirace
Zapečená feta
Je to jednoduché a moc dobré. Jděte do toho, doporučuji. Pochutnáte si. Podávat můžete samostatně, s bagetou nebo hranolky. I to jsem viděl. Ale vystačíte si se samotným sýrem. Jo, a když potřebujete, můžete si fetu dodatečně ohřát, to pro případ, že byste snědli třeba jenom půlku. Sýr vychládá, ale opakované ohřátí mu nevadí.
Porce Doba přípravy
1osoba 5minut
Porce Doba přípravy
1osoba 5minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. V misce smícháme překrojená rajčátka, překrojené olivy, na drobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, petrželku, oregano, olivový olej a opepříme podle chuti.
  2. Fetu dáme do dostatečně velkého kusu alobalu.
  3. Alobal je v zapékací misce, můžete ale použít jen tu misku.
  4. Dáme zapéci do trouby předehřáté na 200 až 220 °C. Pečeme 15 minut, pak přepneme na gril a grilujeme tak 5 minut.
  5. Podáváme. Můžete posypat ještě nasekanou petrželkou. Podávat můžete s bagetou nebo dokonce hranolkami.