Kuřecí prsa s červenou řepou

Červenou řepu mám rád. Takové ty kostičky v nálevu, to je chutná záležitost. Už jsem si několikrát koupil tu červenou řepu, kterou se nikdo neodváží prodávat nablýskanou, nechávají ji jejímu osudu. Moc příznivců nemá a myslím, že to není fér. Tentokrát jsem se do ní pustil. Bod jedna, vaříme. Ale jak? Vaříme ji v osolené vodě, do které přidáme kmín a vaříme ji 40 až 50 minut. Pak teprve oloupeme. A můžeme přikročit k vaření.

Kuřecí prsa s červenou řepou
Hlasů: 3
Hodnocení: 3.67
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Máte chuť na pečené kuře s červenou řepou, bramborami, šalotkou a mrkví v balsamikovém glazé s tymiánem? Není to nic složitého.
Porce
2 osoby
Porce
2 osoby
Kuřecí prsa s červenou řepou
Hlasů: 3
Hodnocení: 3.67
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Máte chuť na pečené kuře s červenou řepou, bramborami, šalotkou a mrkví v balsamikovém glazé s tymiánem? Není to nic složitého.
Porce
2 osoby
Porce
2 osoby
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  2. Smícháme červenou řepu, brambory, mrkev, šalotku a česnek. Vše dáme do zapékací misky nebo pekáčku. Jemně posolíme a opepříme. Decentně!
  3. Do 2 lžic olejem dáme sušený tymián a balsamikový ocet, pořádně promícháme. Směs nalijeme na zeleninu. Dáme do touby a pečeme 20 minut.
  4. Mezitím naklepeme kuřecí řízky, osolíme a opepříme.
  5. Rozehřejeme lžíci oleje na pánvi a kuřecí řízky osmahneme, tak 5 minut z každé strany. Sami uvidíte, jestli je maso opečené. Pánev si dáme stranou, bude ještě potřeba.
  6. Jakmile je zelenina po 20 minutách upečená, položíme navrch kuřecí řízky a vrátíme do trouby a pečeme ještě další asi 20 minut.
  7. Na pánvi, kde jsme pekli maso rozhřejeme kousek másla a pak nalijeme víno a necháme vařit. Můžeme přidat šťávu z pečené zeleniny. Pomůžeme si dřevěnou špachtlí, abychom připečené pozůstatky kuřecího vrátili do hry. Necháme víno redukovat a přilijeme kuřecí vývar podle potřeby. Provaříme a ještě trochu redukujeme.
Díky za návštěvu, dobrou chuť!

Kuřecí křídla glazovaná | Glazura balsamikovým octem a sojovou omáčkou

Kuřecí křídla glazovaná | Glazura balsamikovým octem a sojovou omáčkou
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tohle je zvláštní. Kuřecí křídla, která už nepotřebují dip. Můžete ho k nim připravit, ale nakonec zjistíte, že chuť těchto křidélek už nic jiného nepotřebuje. A také si navíc můžete tato křídla připravit na „skleněný“ způsob. Zkuste to.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5-10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5-10 minut
Doba vaření
50 minut
Kuřecí křídla glazovaná | Glazura balsamikovým octem a sojovou omáčkou
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tohle je zvláštní. Kuřecí křídla, která už nepotřebují dip. Můžete ho k nim připravit, ale nakonec zjistíte, že chuť těchto křidélek už nic jiného nepotřebuje. A také si navíc můžete tato křídla připravit na „skleněný“ způsob. Zkuste to.
Porce Doba přípravy
2 osoby 5-10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5-10 minut
Doba vaření
50 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Křídla vypereme a osušíme. Dáme do misky, osolíme, opepříme a zalijeme olejem. Promícháme, aby olej pokryl povrch křídel. Můžeme nechat chvíli stát.
  2. Troubu předehřejeme na 250 °C. Křídla dáme v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do prostřední části trouby. Pečeme bez obracení asi 35 minut.
  3. Mezitím si připravíme glazuru. Na pánvi se silným dnem povaříme za občasného míchání balsamikový ocet se sojovou omáčkou a cukrem asi 10 až 12 minut, aby se glazura redukovala, v závěru přidáme máslo a odstavíme z tepla. Po rozpuštění másla ještě promícháme. Glazura vám vyjde i na dvojnásobné množství křídel, pokud potřebujete. Připravil jsem ji tak, aby vyšla při pokusu v každém případě.
  4. Pečená křídla vyndáme z trouby, necháme asi minutu stát a pak je předáme do misky. Křídla přelijeme glazurou a dobře promícháme. Po 5 minutách ještě promícháme. Pokud chcete křídla s křupavější „skleněnou“ glazurou, můžete křídla ještě vrátit na plech a do trouby, kde je necháte ještě 5 minut péct.
  5. Podáváme s bagetou nebo toastovým chlebem. Můžete zkusit připravit dip, ale záhy zjistíte, že opravdu je chuť křídel s glazurou tak jedinečná, že již žádný dip není potřeba.
KROK SUN KROK
  1. Křídla pečená na jeden zátah
  2. Můžete podávat s dipem…
  3. …ale záhy zjistíte, že se bez dipu naprosto obejdete
Díky za návštěvu, dobrou chuť!

Pikantní kuřecí paličky s pomerančovou glazurou | Ve jménu zázvoru a pomeranče (a chilli)

Hurá, paličky zase jinak! Těch já se nenabažím. Recept slibuje jednoduchost, chuťově nabitou kořeněnou pomerančovou glazuru, navíc záležitost vcelku levnou. Zkusíme to spočítat. Čtyři paličky přišly na 38, 17 Kč.  Plus nějaké koruny za další ingredience. Takže 60 Kč? A také to bude rychlé, vždyť příprava i grilování zabere tak 25 minut. 

Pikantní kuřecí paličky s pomerančovou glazurou | Ve jménu zázvoru a pomeranče (a chilli)
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Odpůrci marinád, zpozorněte! Nic takového se nekoná. Ale pozor, je to opravdu aromatické, to už je jasné z ingrediencí. Když takové věci nemilujete, raději zvolte krupičnou kaši.
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
17 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
17 minut
Pikantní kuřecí paličky s pomerančovou glazurou | Ve jménu zázvoru a pomeranče (a chilli)
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Odpůrci marinád, zpozorněte! Nic takového se nekoná. Ale pozor, je to opravdu aromatické, to už je jasné z ingrediencí. Když takové věci nemilujete, raději zvolte krupičnou kaši.
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
17 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 8 minut
Doba vaření
17 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. V troubě nastavíme mřížku 12 až 15 centimetrů od grilu. Jinak to spálíte a to by byla škoda. Ale můžete aspoň na 2 či 3 minuty zpočátku mřížku v troubě víc přiblížit ke grilu. Ale musíte hlídat!
  2. V misce smícháme marmeládu (když narazíte na pomeranč se zázvorem, neváhejte), balsamikový ocet, zázvor (nemaje, použil jsem v nouzi asi 1 cm čerstvého, nastrouhaného), koriandr a kajenský pepř.
  3. Paličky polejeme olejem, osolíme a opepříme. Olej, který nám zbyde si ještě ponecháme. Pak paličky grilujeme 6 minut a pak – otočíme paličky, potřeme tím zbylým olejem s pepřem a solí, vrátíme do trouby, aby byly ogrilované z obou stran a ještě grilujeme 5 až 6 minut. Grilujeme na alobalu, protože vše pak jenom zmačkáme do malé kuličky a jinak je uklizeno.
    Grilujeme paličky
  4. A teď už si stačí vybrat dip...
    Ugrilováno
  5. Tohle stojí za hřích, to mi věřte! Sladká chilli omáčka kupodivu všechnu ostrost sladí.
    Hotovo
Díky za návštěvu, dobrou chuť!