Špekáčky na pivu | Super špekáčky a to pivo je černé

Receptů je jako much na vybaleném mase v létě. Pustil jsem si pár videí a je to o exhibici. Asi bych to dělal taky tak, kdyby mi šlo o výdělek. Špekáčky hned dolů nebo až nahoru? Nebo jen tak mezi? Sjel jsem si pro info pár videí. Některá mi připadala skvělá, jiná míň. Jo, jsem ke kolegům shovívavý, proč ne. Všichni se snaží. Jenom mě trochu dostala blogerka, která si při filmování hrála s kočkou na kuchyňské lince. Pak tu kočku sundala na podlahu a hrábla do špekáčků. No, mám doma zvíře, ale tohle bych nedělal. Pak doporučovala ostrý kečup a měla polojemný, červené fazole, tolik vychvalované jí manžel prý nekoupil, tak si do návodného videa dala ty, které koupil – bílé. A pak ještě něco chybělo, tak měla po ruce něco jiného. Trochu blábol, ale i tak by se dalo tohle jídlo uvařit. A mohlo i chutnat. No, možná je to snaha o upoutání šokem. Takhle se to přece dělá. Po průzkumu vím jediné Tak si to zase udělám po svém. Už si na těchto stránkách zahrály venkovské špekáčky, kousek váží 250 g a skvěle chutná.

Špekáčky na pivu | Super špekáčky a to pivo je černé
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Neslibuji nic než dobré jídlo. Chutnalo i sezonnímu odpůrci kečupů, tak proto jsem nasadil propasírovaná rajčata. A ono to prošlo.
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Špekáčky na pivu | Super špekáčky a to pivo je černé
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Neslibuji nic než dobré jídlo. Chutnalo i sezonnímu odpůrci kečupů, tak proto jsem nasadil propasírovaná rajčata. A ono to prošlo.
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
60 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme.
    Připravíme si
  2. Špekáčky podélně přepůlíme. Na oblé straně uděláme křížem zářezy jako když buřty opékáme na ohni.
    Nakrájíme
  3. Na troše oleje opečeme špekáčky z obou stran. Stačí tak 6 minut.
    Opečeme
  4. Nakrájíme cibuli na půlkolečka, česnek rozdrtíme nožem a nasekáme. Kapii nakrájíme na kousky.
    Nakrájíme
  5. Ke špekáčkům přidáme cibuli a osmahneme.
    Přidáme ke špekáčkům
  6. Přidáme nakrájenou papriku.
    Přidáme zeleninu
  7. A ještě nasekaný česnek.
    Přidáme česnek
  8. Promícháme, dejte šanci zelenině, aby se také dobře orestovala.
    Převrátíme
  9. Špekáčky naskládáme do zapékací misky.
    Špekáčky dáme do mísy
  10. Přidáme zeleninu.
    Přidáme zeleninu
  11. Přidáme fazole po mexickém způsobu.
    Přidáme fazole
  12. Přidáme propasírovaná rajčata
    Přidáme propasírovaná rajčata
  13. Zalijeme černým pivem.
    Zalijeme pivem
  14. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme tak 30 minut. Potom teplotu zvýšíme na 250 °C a pečeme 10 minut. Troubu vypneme a necháme dojít. Tak 10 minut to bude ještě probublávat. A je hotovo.
    Pečeme
  15. Podáváme s chlebem.
Tip:

30 minut 200, 10 250.

Vinná klobása na cibuli, paprikách a červených fazolích | Poprvé a odvážně

Dlouho jsem na ni myslel, ale teď přišel ten čas jít do toho na ostro. Jenomže bych to nebyl já, abych si všechno nějak nezkomplikoval. Okouknul jsem pár receptů, tahle klobása je asi česká specialita, takže ty české nebudu opisovat. Sorry, přátelé. Máme to určitě skvělé, ale já chci trochu něco jiného.

Vinná klobása na cibuli, paprikách a červených fazolích | Poprvé a odvážně
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tak jsem se do toho pustil s vervou. Bude tam cibule, papriky, fazole, vývar a pivo. Černé.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Vinná klobása na cibuli, paprikách a červených fazolích | Poprvé a odvážně
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Tak jsem se do toho pustil s vervou. Bude tam cibule, papriky, fazole, vývar a pivo. Černé.
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
90 minut
Potřebujete:
Jednotky: Porce: osoby
Jak na to:
  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriky stejně tak.
    Papriky a cibule
  2. Vymažeme pekáček sádlem a naskládáme cibuli s paprikou. Dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Po 10 minutách podlijeme částí vývaru.
    V pekáčku
  3. S vývarem
  4. Přidáme fazole a podlijem vývarem, necháme v troubě dalších 20 minut.
    S fazolemi
  5. Klobásu přetvoříme na šneky, poklademe na základ v pekáčku, opepříme a dáme péct. Pečeme 35 minut, aby klobásky získaly barvu.
    Šneci
  6. Poklademe
  7. Popepříme
  8. Dáme si vařit brambory na přílohu. Vaříme v osolené vodě.
    Vaříme brambory
  9. Klobáskové šneky otočíme, ale ještě předtím promícháme základ v pekáčku, přilijeme trochu černého piva a necháme péct dalších 20 minut. Na dalších 5 minut to můžete ohulit, zvyšte teplotu na 250 °C.
    Přidáme pivo
  10. Vařené brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla, nasekanou pažitku a 2 lžičky lučiny (chtěl jsem philadelhii, ale nějak mi uniklo, že došla). Vše pořádně promícháme.
  11. Podáváme.
    Podáváme
  12. S kaší
Tip:

A protože je toho jídla pro víc než dva, samozřejmě zbylo, takže to byl další impuls na nový recept. Snídani se zapečenou klobáskou.