Stewed red cabbage | Not just for the goose, and with a sweet secret

Někdy stačí náhoda a narazíte na recept, který je zajímavý víc než ostatní. Takže na mě najedou vyskočil recept šéfkuchaře Milana Hořejše na červené zelí s huse. Ať už svatomartinské nebo vánoční na Štěpána. Můžete použít syrové zelí nebo si usnadněte práci s krouháním a sáhněte po kysaném. Jistě, dá každé vám dá trochu jinou chuť, ale rozdíl není zase tak velký.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Je tak jednoduchý, až žasnete. Zelí, cibule, ocet a med. Nic víc nepotřebujete krom soli a pepře. Vynechal jsem brusinky, ale třeba i na ně jednou přijde řada. Uhnul jsem od syrového zelí a sáhl pro jistotu po kysaném.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Je tak jednoduchý, až žasnete. Zelí, cibule, ocet a med. Nic víc nepotřebujete krom soli a pepře. Vynechal jsem brusinky, ale třeba i na ně jednou přijde řada. Uhnul jsem od syrového zelí a sáhl pro jistotu po kysaném.
Stewed red cabbage | Not just for the goose
Need:
Units:
How do you:
  1. Do kastrolu dáme kysané zelí.
  2. Červené cibule překrojíme na poloviny a pak nakrájíme přes na měsíčky.
  3. Do zelí přidáme vinný ocet.
  4. Přidáme nakrájenou cibuli. (V tomto kroku bych přidal případně i brusinky.)
  5. Osolíme.
  6. Opepříme.
  7. Přilijeme trochu vody.
  8. Zaryjeme a dusíme na mírném ohni asi tak 30 minutes. Občas promícháme.
  9. Přidáme med a provaříme ještě 10 minutes.
  10. Finished.

Kuřecí stehna na červeném zelí | Inspirace Oktoberfestem

Tak podobné se jí údajně na Oktoberfestu, kde se baští až to praští a pivo teče proudem. Nebudeme tak nenasytní, nasytíme se trochu méně masově, i když masem.





Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes

Should be Martin's goose, ale pro dva by to bylo tak na celý týden. Takže tu máme náhradní řešení.


Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!




Tiskni

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes

Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
70 minutes

Should be Martin's goose, ale pro dva by to bylo tak na celý týden. Takže tu máme náhradní řešení.

Kuřecí stehna na červeném zelí | Inspirace Oktoberfestem

Need:
Kuře

Zelí



Units:

How do you:
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu s se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.
    Osmahneme slaninu

  2. Smícháme mouku se solí a paprikou, ve směsi obalíme kuřecí čtvrtky.
    Smícháme mouku s kořením

  3. Obalíme

  4. Na tuku ze slaniny, ke které přidáme 2 lžíce olivového oleje, opečeme z obou stran tak asi 5 minutes. Maso vyjmeme a dáme stranou.
    Opečeme kuře

  5. Do pánve přidáme nadrobno nakrájené jablko i cibuli. Mírně povaříme a přidáme skořici.
    Přidáme jablko i cibuli

  6. Vmícháme červené zelí.
    Vmícháme zelí

  7. Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí tak asi 8 minutes, aby změklo.
    Přidáme slaninu

  8. Přilijeme do zelí ocet a víno, add sugar. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi tak na polovinu.
    Přilijeme víno

  9. Přidáme cukr

  10. Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Pečeme při teplotě 180 °C tak asi 40 minutes. V posledních 5 minutách zvýšíme teplotu na 200 °C.
    Dáme do pekáčku

  11. Serve with potato dumplings (a pivem).
    Kuřecí stehno s červeným zelím