Zapečené těstoviny | Variace na těstoviny z pece

Ta reklama na billboardech nešla přehlédnout. A lákavý až chytlavý název Těstoviny z pece vytáhl fastofoodový řetězec, který obvykle nabízí jen pizzu. Zdrcující videorecenze s okradenými porcemi varovala nic si neobjednávat. Když k tomu přidáte ještě, že slíbené dodání se dvojnásob prodlouží a cena není zajímavá, spíše šokující, víte kudy cesta nevede. Ale ten nápad se mi zalíbil. Spojení těstovin a pizzou zase není tak špatný. To se dá přece vymyslet a připravit i doma. Na zapečené těstoviny už tu nějaké položky máme. Třeba se žampiony a šunkou. Or brnkačku celkem v obvyklém podání.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Dneska budeme experimentovat.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Dneska budeme experimentovat.
Zapečené těstoviny | Variace na těstoviny z pece
Need:
Units:
How do you:
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Slice onion into rings, stejně tak párky. Feferonky a jalapeňo nakrájíme nadrobno.
  2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli.
  3. Přidáme párky a mírně opečeme.
  4. Přidáme šunkové koleno.
  5. A ještě feferonky a papričky. Pokud nechcete mít jídlo ostré jako břitva, můžete se mírnit v množství, nebo vynechat.
  6. Máslem vymažeme zapékací miskou.
  7. Poklademe první vrstvu těstovin.
  8. Přidáme vrstvu směsi. Mírně přisolíme, opepříme a přidáme trochu kořenící směsi na pizzu.
  9. Poklademe těstovinami.
  10. Opět poklademe směsí, opět mírně okořeníme a na vrch přidáme těstoviny.
  11. Pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 20 minutes.
  12. Ve smetaně rozmícháme vejce, osolíme a opepříme.
  13. Přidáme část chedaru.
  14. Těstoviny zalijeme smetanou.
  15. Vrátíme do trouby tak na 10 minutes. Poté ještě posypeme zbývajícím chedarem a při teplotě 250 °C ještě zapečeme tak 5 minutes, aby se na povrchu vytvořila sýrová krusta.
  16. Můžeme podávat.
  17. Třeba s okurkou, ať už rychlokvaškou nebo sterilovanou.

meatballs | Na ty není nikdo krátký

Vstupujeme do téže řeky a stejně je to jiné. Karbanátky tu máme takové tradiční a pak ještě v červené omáčce nebo také se sýrem. Tak přidáme další, třebaže výčet nebyl celý

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 15 minutes
Cook Time
10 minutes
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
meatballs | Na ty není nikdo krátký
Need:
Units:
How do you:
  1. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Necháme nasáknout.
  2. Cibuli nakrájíme najemno. Česnek nasekáme. Do mísy dáme maso, přidáme sůl a pepř.
  3. Přidáme vejce.
  4. Přidáme cibuli a česnek.
  5. Přidáme mouku...
  6. ... a toastový chléb, který jsme vyždímali. Toss.
  7. Přidáme majoránku. A zase promícháme.
  8. add mustard. A vše prohněteme. Nejlépe rukou.
  9. Dobře promícháme do kompaktní hmoty.
  10. Z masové hmoty vytvoříme placičky, které obalíme ve strouhance.
  11. Smažíme na rozpáleném oleji.
  12. Z obou stran, It is clear.
  13. Karbanátky přesuneme na ubrousky a necháme okapat.
  14. Serve with mashed potatoes.

Pečené koleno | Žižkovská variace

Nějak jsem si usmyslel, že bude pečené koleno. Průzkum videí jak se to dělá mi rozsekal představy na maděru. Každý způsob by se hodil, jenže si to srovnejme. Čas a dostupné ingredience. A také složitost. Naložit nebo nenaložit. Na týden nebo tři hodiny? Vařit nebo jen osmažit? Všichni aktéři, kteří ve videích vystupovali jsou hrdinové. Já nepotřebuji být hrdinou, ale chci být také úspěšný. Někteří aktéři to fakt prožívali, jako by prodávali instantní vody na Sahaře. Ti z výběru odpadli. Ale stejně inspirovali. Já se jim nesměju, jen mě trochu děsili svým projevem. Ale to už je jiná věc.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
100 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
100 minutes
Půjdeme do jednoho kolena. Z kýty, to je to horní a je na něm víc masa. Dobrým fíglem je naříznutí kůže. Do čtverců, spirály nebo na koso. Záleží na libosti kuchaře. Každopádně zářezy jsou jednak efektní a jednak umožňují soli a koření přijít blíž k masu.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
100 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
100 minutes
Půjdeme do jednoho kolena. Z kýty, to je to horní a je na něm víc masa. Dobrým fíglem je naříznutí kůže. Do čtverců, spirály nebo na koso. Záleží na libosti kuchaře. Každopádně zářezy jsou jednak efektní a jednak umožňují soli a koření přijít blíž k masu.
How do you:
  1. Kůži kolena nařízneme několika směry.
  2. Do zářezů vpravíme sůl...
  3. ... a rozmarýn. Buď větvičky nebo jen ten sušený, když je nouze.
  4. Přikryjeme a necháme tak aspoň dvě nebo spíš tři hodiny odležet. Nebo i přes noc.
  5. Prepare the marinade. Smícháme uzenou papriku, černý mletý pepř, hořčici a 2 lžíce slunečnicového oleje. mix well.
  6. Na pánvi rozehřejme olej a opečeme koleno. So 5 minutes each side.
  7. Cibule nakrájíme tak na čtvrtiny až osminy.
  8. Do pánve po opékání kolene vložíme nakrájené cibule.
  9. Opečeme tak asi 3 minuty.
  10. Koleno vložíme do pekáče.
  11. Přidáme osmahnutou cibuli. Rovnoměrně obložíme, můžete vsunout i pod koleno.
  12. Koleno ze všech stran pomažeme marinádou z paprikou a pepřem. Pěkně zajedeme i do zářezů.
  13. Přidáme rozmarýn, větvičky jsou lepší. Můžete přidat i snítky tymiánu. Tady už máme čerstvé bylinky, uložení kolena přes noc dalo šanci je obstarat.
  14. Přidáme stroužky česneku.
  15. Přidáme několik kuliček jalovce.
  16. Zalijeme pivem.
  17. Zakryjeme fólií. Je lepší dát dvojitou.
  18. Put in the oven preheated to 220 ° C and bake 60 minutes.
  19. Odkryjeme a koleno převrátíme.
  20. Pečeme zakryté při 220 °C ještě tak 20 until 30 minutes.
  21. Odkryjeme a pečeme asi 10 minut při teplotě 230 °C, to form a crust.
  22. Přendáme na talíř....
  23. a zakryjeme fólií ještě necháme odpočinout na 15 minutes.
  24. Finished. Serve with bread, křenem a hořčicí.

Fasolada | On the Greek wave

Fasolada – Φασολάδα παραδοσιακή – je tradiční fazolová polévka z Řecka. Je ochucena rajčaty a řapíkatým celerem. Použitím těchto surovin je pro naši fazolačku netradiční. Není zahuštěná moukou, je tedy bezlepková, lehká a přitom nabitá vitamíny. Jinak už tu máme fazolovou polévku s rajčaty, fazolovou s uzeným masem ačernobílou fazolovou.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Od klasického receptu se mírně odkloníme. Nebudeme namáčet fazole přes noc a pomalu vařit, sáhneme po konzervě. Fazole Heinz v tomatové omáčce. Už proto, že v polévce hraje svoji roli rajčatové pyré. A to pyré, které si připravíme sami. Rajčata rozkrojíme a přes hrubé struhadlo propasírujeme tak, že nám zbydou jen slupky rajčat.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
40 minutes
Od klasického receptu se mírně odkloníme. Nebudeme namáčet fazole přes noc a pomalu vařit, sáhneme po konzervě. Fazole Heinz v tomatové omáčce. Už proto, že v polévce hraje svoji roli rajčatové pyré. A to pyré, které si připravíme sami. Rajčata rozkrojíme a přes hrubé struhadlo propasírujeme tak, že nám zbydou jen slupky rajčat.
Fasolada | On the Greek wave
Need:
Units:
How do you:
  1. We will prepare.
  2. Červenou cibuli nakrájíme najemno. Mrkev na kolečka.
  3. Stonek řapíkatého celeru i jarní cibulku i s natí nakrájíme nadrobno.
  4. Rajčata rozkrojíme napříč a na hrubém struhadle propasírujeme dužinu až ke slupce. Získáme tak zaručeně čerstvé přírodní rajčatové pyré.
  5. Lehce rozehřejeme olivový olej. Postupně na něj nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Resto, to onions vitrified.
  6. Přidáme nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru.
  7. Promícháme a restujeme asi tak 2 minuty.
  8. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i s natí.
  9. Opět chvíli restujeme.
  10. Podlijeme horkou vodou a dusíme tak 5 minutes.
  11. Přidáme rajčatové pyré. Dobře promícháme a chvilku provaříme.
  12. Přidáme fazole.
  13. mix well.
  14. Na fazole přidáme rajský protlak a promícháme. Vše zalijeme horkou vodou tak, aby byla hladina tak 2 cm nad fazolemi.
  15. Vaříme na mírném ohni ještě tak 30 minutes.
  16. Enjoy your meal.
  17. Při podávání ještě můžeme dozdobit nakrájenou natí jarní cibulky.
Tip:

Řekové si fasoladu připravují z fazolí „metrio“, což jsou střední bílé fazole. Mají máslovou jemnost a dokonalou chuť.
Místo namočených fazolí si zkrátíme čas konzervou fazolí v rajské omáčce Heinz: