Krevety s rajčaty a špagetami | Tak a zase jinak | Snadná večeře | Pikantní záležitost

Tak tu máme krevety. Zase? Zase! Even after nine. Zatím. Tak třeba tady atady and also tady atady and even tady. Ale teď se pouštím na tenký led. I call tomatoes and not lecjaká. Chopped basil. You will find it everywhere, and one time I ran with them. Tak už dost, I think,.

Krevety s rajčaty a špagetami | Tak a zase jinak | Snadná večeře | Pikantní záležitost
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tohle je pikantní záležitost, takže jsem sáhl po chilli a pálivých paprikách. A máme tady ouzo, které dá jídlu anýzový nádech. Nebojte, alkohol se během vaření odpaří.
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Krevety s rajčaty a špagetami | Tak a zase jinak | Snadná večeře | Pikantní záležitost
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tohle je pikantní záležitost, takže jsem sáhl po chilli a pálivých paprikách. A máme tady ouzo, které dá jídlu anýzový nádech. Nebojte, alkohol se během vaření odpaří.
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
20 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Krevety necháme rozmrazit. Dáme vařit špagety, budeme totiž později potřebovat vývar ze špaget.
    Připravíme si
  2. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na střední teplotě, pěkně zvolna necháme zesklovatět a pak přidáme nasekaný česnek, restujeme ještě 30 vteřin, aby česnek ovoněl.
    Osmahneme cibuli
  3. Přidáme vločky chilli.
    Osmahneme česnek a chilli
  4. Přidáme nakrájené pálivé papriky.
    Přidáme papriky
  5. Přidáme krájená rajčata i s omáčkou.
    Přidáme rajčata
  6. Zalijeme ouzo.
    Přidáme ouzo
  7. Promícháme a zakryjeme. Podusíme na mírném ohni tak 10 minutes.
    Zakryjeme
  8. Přidáme podle potřeby vývar ze špaget a promícháme. Zvýšíme teplotu a necháme chvíli probublávat.
    Přidáme vývar ze špaget
  9. Přidáme krevety. Pánev pak zakryjeme a vaříme asi 4 until 5 minutes.
    Přidáme krevety
  10. Přidáme špagety.
    Přidáme špagety
  11. served.
    Podáváme
Tip:

CO JE OUZO? (Aneb Přišli s tím mniši z Athosu)

Základem pro výrobu Ouza je silná pálenka vyráběná z různých zemědělských plodin. Nejčastěji její destilace probíhá v tradičních měděných destilačních zařízeních. Když je pálenka hotova přichází na řadu ochucení. Základem jsou samozřejmě semena bedrníku anýzu, který dodává Ouzu jeho typickou chuť i vůni. Další ingredience jednotliví výrobci pečlivě střeží. Nejčastěji se však jedná o koriandr, clove, skořici a badyán. Někdy je do Ouza přidáván navíc cukr. Dalším krokem při výrobě je ředění. Výrobci kvalitnějších nápojů ředí Ouzo vodou, ostatní ne příliš kvalitním lihem. Výsledný nápoj má pak běžně mezi 40 and 50% alcohol, then at least 37.5%. Své kořeny má Ouzo v destilátu tsipouro, trochu podobnému brandy. S destilátem tsipouro přišli mniši obývající klášter na hoře Athos. Když pak vyzkoušeli tento destilát ochutit anýzem, dali vzniknout nápoji úplně novému, Ouzu. Pravdou však je, že svůj název získalo Ouzo až později. Existují dokonce dvě hypotézy, jak ke svému názvu přišlo. Jedna tvrdí, že vznikl zkomolením italského uso Massalia, v překladu pro použití v Marseille. Tento nápis, který se vyskytoval na bednách určených na export se stal synonymem kvality. Když pak odpadla zmínka o Marseille a uso bylo zkomoleno na Ouzo, název byl prý na světě. Druhá, pravděpodobnější hypotéza pak tvrdí, že název vznikl z tureckého üzüm, které označuje hrozen. Ouza modern history began to be written in the early 19th century, shortly after the announcement of the Greek Independence. Od té doby je výroba Ouza v Řecku spojena hlavně s ostrovem Lesbos. Od roku 2006 je navíc tento tradiční nápoj chráněn EU. Takže jedině Ouzo vyrobené v Řecku nebo na Kypru může nést toto označení.
Co je to Ouzo efekt?
When administered Ouza we can witness called. Ouzo effect. Oč vlastně jde? Nápoj Ouzo je sám o sobě čirý, přidáme-li do něj však vodu, jako kouzlem se bíle zakalí. Vysvětlení je samozřejmě známo. Ouzo totiž obsahuje anetol, esenciální olej, který se do něj dostane při výrobě z anýzu. Tento olej je rozpustný v alkoholu, nikoliv však ve vodě.
Ouzo in Greece, mostly in the so drunk. Ouzeries, což jsou jakési kavárny, kde se podává a pije hlavně Ouzo. Řekové ho zde pijí nejčastěji ředěné vodou nebo s ledem. K tomu přikusují vše od salátů až po nasolené sardinky, chobotnice či škeble. Všude jinde se likér Ouzo podává jako aperitiv, tedy před jídlem. V tomto případě se neředí vodou ani ledem, ale je podáván velmi studený.

Bean soup with tomatoes,cs | 30 minut stačí

This is fairly quick affair,,cs,Mix in fact only two cans and & nbsp; we do around the small dance other raw materials,,cs,A & nbsp; who does not like tomato,,cs,nor does it,,cs,that is one of & nbsp; the major players are just tomatoes,,cs,This soup I had to do twice,,cs,The first time I got a little swept enough chilli,,cs,so stung like hell,,cs,The latter was already on & nbsp; much less rozchillující,,cs,- I added smoked,,cs,you can give,,cs,- & nbsp; this case cappelletti,,cs,Heat the oil & nbsp; & nbsp and butter, sauté the diced bacon,,cs,fazolová a P1020840,,en, vlastně smícháme jenom dvě plechovky a kolem uděláme menší taneček ostatních surovin. A kdo nemá rád rajskou, ani mu nedojde, že jednou z hlavních hráčů jsou právě rajčata.

Bean soup with tomatoes,cs | 30 minut stačí
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tuhle polévku jsem musel dělat dvakrát. Poprvé jsem trochu dost přehnal chilli, takže pálila jako čert. Ta druhá už byla o poznání méně rozchillující.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Bean soup with tomatoes,cs | 30 minut stačí
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Tuhle polévku jsem musel dělat dvakrát. Poprvé jsem trochu dost přehnal chilli, takže pálila jako čert. Ta druhá už byla o poznání méně rozchillující.
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
30 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Rozehřejeme olej s máslem a osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
    Osmahneme slaninu
  2. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji, to zesklovatěla.
    Osmahneme cibuli
  3. Česnek rozmáčkneme plochou stranou nože a nahrubo nasekáme, pak přidáme k cibuli a česnek krátce osmahneme, jen tak, aby jídlo provoněl a aby nezhořkl.
    Osmahneme cibuli
  4. Přidáme lžičku sušeného oregana.
    Přidáme oregano
  5. Přidáme lžičku (or 2) mleté papriky. Toss.
    Přidáme papriku
  6. Ke směsi přimícháme krájená rajčata i se šťávou.
    Přidáme rajčata
  7. Přidáme propláchnuté fazole. Toss.
    Přidáme fazole
  8. Přilijeme kuřecí vývar a promícháme. Chvíli necháme vařit.
    Přilijeme vývar
  9. Přidáme dva bobkové listy.
    Přidáme bobkové listy
  10. Opepříme, osolíme a přidáme chilli vločky (pozor na množství!). Vaříme 20 minut na středním plameni. Pokud je polévka přílš hustá, můžete přidat trochu horké vody. Vyjmeme bobkové listy.
    Opepříme
  11. add the pasta, promícháme a vaříme 10 minutes.
    Přidáme těstoviny
  12. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
    Podáváme
Tip:

K receptu patří i video, takže moment strpení.

Červená kyselá polévka | Trochu jiná, how else

You can call or otherwise kyselica, This recipe is inspired by similar soups, but it is different. Kyselica is bright, because it is made of green cabbage, but also for us to appear red, which is logically prepared from red cabbage. They tend to be in the mushrooms and potatoes, Do not expect anything like that this time.

Červená kyselá polévka | Trochu jiná, how else
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
It's quite a sharper affair, It makes chili. You can skip it, ale připravíte se o chuťový zážitek. A připravte se na to, že zelí obarví i klobásu. If you have the soup the other day, It will be confirmed.
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Červená kyselá polévka | Trochu jiná, how else
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
It's quite a sharper affair, It makes chili. You can skip it, ale připravíte se o chuťový zážitek. A připravte se na to, že zelí obarví i klobásu. If you have the soup the other day, It will be confirmed.
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Servings Prep Time
4 osoby 10 minutes
Cook Time
50 minutes
Need:
Units: Servings: osoby
How do you:
  1. Sauté onion in oil, finely chopped. So 3 minuty, Onions should zesklovatět.
    Osmahneme cibuli na oleji
  2. Add chopped sausage. fry about 3 minuty.
    Osmahneme nakrájenou klobásu
  3. Přidáme zelí.
    Přidáme zelí
  4. Přidáme nové koření a bobkové listy. Salt and pepper. Promícháme a povaříme. Just 10 minutes.
    Přidáme koření
  5. The cabbage pour warm broth.
    Přilijeme vývar
  6. Add the chilli flakes. All boil and about 20 minutes. V případě potřeby přidáme trochu vody.
    Přidáme chilli vločky
  7. Stir in sour cream.
    Přidáme zakysanou smetanu
  8. Mouku rozmícháme ve vodě a pak vmícháme do polévky.
    Přidáme mouku rozmíchanou ve vodě
  9. Promícháme a necháme vařit nezakryté asi 15 minutes.
    Promícháme
  10. served.
    Podáváme

Okurkový salát s chilli | Žádný utrejch, but sweet-sour taste

Tak tu máme zase salát, cucumber. And that the previous ones could say quite a bit to sour, tak teď jdeme do sladka.

Okurkový salát s chilli | Žádný utrejch
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
No, nebude to žádný cumel, jenom s octem jsem střídmý. A protože si hraju, přidal jsem trochu chilli vloček.
Okurkový salát s chilli | Žádný utrejch
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
No, nebude to žádný cumel, jenom s octem jsem střídmý. A protože si hraju, přidal jsem trochu chilli vloček.
Need:
Units: Servings:
How do you:
  1. Okurku oloupeme na zebru a nakrájíme na plátky.
    Okurku nakrájíme
  2. Nakrájenou okurku posypeme solí, promícháme a necháme 30 minut stát. Pak okurky mírným tlakem zbavíme tekutiny. Tu vylijeme.
    Osolíme a necháme stát
  3. V misce smícháme cukr, vodu, ocet, cibuli nakrájenou zprvu podélně na čtvrtiny a pak napříč na plátky. mix well, aby se cukr dobře rozpustil. Dochutíme pepřem a chilli.
    Nakrájíme cibuli
  4. Vše smícháme
  5. Okurky zalijeme nálevem, promícháme a necháme v chladu alespoň 1 hodinu.
    Zalijeme a necháme 1 hodinu v chladu
Tip:

Pokud váháte nad mírou "šálek", tak to není žádný hrnek nebo šálek na kávu, mám takovou plastovou uniformovanou odměrku s ryskami, kde šálek = 250 ml, 1/2 šálku pak 125 ml atd. Podoba odměrky bývá různá, míry ale sedí.

Odměrka na "šálek"
Odměrka na "šálek" – "cup".

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Impose

Impose

Impose

pickled radish | The sky a sandwich spicy vegetables

Radishes either need to eat right, or use it inlettuce. Or, you can load. well you know, that preserves the field, which have not successfully avoiding. Maybe my luck. But several loaded items have been here. Maybe men cucumbers one advě. Or also marinated cucumber lined. In the discussion broke out she topreceptech, where I showed it. That there is not lawful to put so much pepper. While I was enjoying for a second helping, Others muttered, shaking his head. incredulously, it maintains its. So this time we get into the handling of radishes. It behooves them exceedingly sandwiches, or this way. If you want to surprise someone, go ahead. But so do, if you simply want to just pošmáknout.

Bageta zdobená ředkvičkami
Baguette with garlic butter and pickled radish,cs

pickled radish | The sky a sandwich spicy vegetables
Votes: 4
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Of course, you need bunch of radishes, usually there are more than ten, weight showed 320 g. then still vinegar, cukr, salt and spices lecjaké. Why lecjaké? Depends on you, what flavor you want to create. You can put vinegar, apple cider vinegar or Alcohol. And why not try to reconcile with honey? And when you prepare the infusion, neděste is, whether you prefer a little left, than, to be lacking.
Prep Time
15 minutes
Prep Time
15 minutes
pickled radish | The sky a sandwich spicy vegetables
Votes: 4
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Of course, you need bunch of radishes, usually there are more than ten, weight showed 320 g. then still vinegar, cukr, salt and spices lecjaké. Why lecjaké? Depends on you, what flavor you want to create. You can put vinegar, apple cider vinegar or Alcohol. And why not try to reconcile with honey? And when you prepare the infusion, neděste is, whether you prefer a little left, than, to be lacking.
Prep Time
15 minutes
Prep Time
15 minutes
Need:
Units: Servings:
How do you:
  1. Clean radishes.
    Ředkvičky
  2. Radish cut into fine slices.
    Nakrájíme ředkvičky
  3. mix water, ocet, sugar and salt. For a taste you can add a teaspoon of honey. Promícháme a přivedeme k varu. Remove from.
    Nálev svaříme
  4. Red onion, cut into slices and place on top of a layer of radishes.
    Naskládáme ředkvičky
  5. A layer of red onion add a teaspoon chilli flakes, teaspoon whole black pepper and a teaspoon of mustard seeds. Přidáme bobkový list. Quantity released to us two glasses.
    Koření
  6. Pour over the dressing to the brim and tightly closed. Let it cool to room temperature, then store in the refrigerator. Sometimes upside rewind and go back. We consume immediately, but in the refrigerator will last us pickled radish several days or longer.
    Zalijeme zálivkou
  7. Pickled radishes must be served on sandwiches or sandwiches.
  8. Obložený toast
  9. Pickled radishes you need to add a baguette with garlic butter
    Bageta s pomazánkou z česneku a ředkvičkami