Penne s pikantním salámem a sýrem | Rychlá akce

Tentokrát přijde překvapení, těstoviny totiž nebudeme vařit separátně, ale rovnou i s ostatním.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Hlavní je, že si tuhle záležitost připravíte rychle a můžete si pochut za 20 minut.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Hlavní je, že si tuhle záležitost připravíte rychle a můžete si pochut za 20 minut.
Penne s pikantním salámem a sýrem | Rychlá akce
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Salám nakrájíme na kolečka a opečeme na rozpáleném oleji. Tak 4 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji změknout, asi 4 minuty. Přidáme ještě nasekaný česnek. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a promícháme. Osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou. Promícháme.
  2. Zalijeme vývarem a přidáme penne. Promícháme, snížíme teplotu a zakryjeme. Dusíme tak 15 minut, aby byly těstoviny uvařené.
  3. Ve finále přimícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a strouhaný sýr a zakryjeme, aby se sýr roztekl.
  4. Podáváme.
Tip:

A ještě jinak:
Místo papriky můžete přidat plechovku krájených rajčat i se šťávou a také smetanu, tak asi 100 g, řekl bych. Prostě podle chuti a úvahy. Už to bude trochu jiný recept, ale bude to také skvěle chutnat.

Kuře kung pao podle PanNan | Čína z Ameriky

PanNan je usměvavá žena z Needville v Texasu, takže tohle bude taková americká čína. Ty české číny jsou asi dost chronicky známé, obsahují obvykle směs zeleniny z nápisem Čínská směs nebo jenom Čína. Víme o co jde.  Ač ten pytlík mám, zkusil jsem poněkud jinačí variantu. Za zády s PanNan. A až ochutnáte tuhle dobrotu, zkuste třeba i jinou – čínu s Florentýnou, taky si pochutnáte. S Florentýnou máte hotovo za osm minut, tady si pár minut přidejme, ale rozhodně to stojí za to. Dobrou chuť.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
10 minut
Žádná směs z pytlíku (nic proti tomu), ale tentokrát sáhneme po jarní cibulce a česneku. Ještě můžete pustit do hry čerstvý zázvor. Použil jsem sušený, trochu se tak připravuji o ono aroma čerstvého zázvoru, ale chuť zůstává.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
10 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
10 minut
Žádná směs z pytlíku (nic proti tomu), ale tentokrát sáhneme po jarní cibulce a česneku. Ještě můžete pustit do hry čerstvý zázvor. Použil jsem sušený, trochu se tak připravuji o ono aroma čerstvého zázvoru, ale chuť zůstává.
Kuře kung pao podle PanNan | Čína z Ameriky
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Prsní řízek nakrájíme na kostky, které obalíme v kukuřičném škrobu.
    Obalíme ve škrobu
  2. V pánvi wok rozehřejeme olej, do kterého přidáme sezamový olej. Kuřecí maso opečeme do zlatava. Tak asi 7 minut.
    Na oleji opečeme
  3. Kuřecí maso vyjmeme z pánve a dáme stranou. Do pánve dáme nadrobno nakrájené jarní cibulky, bílou i zelenou část. Orestujeme a pak přidáme prolisovaný česnek a chilli vločky. Promícháme a restujeme tak 20 sekund.
    Cibulku, česnek a chilli orestujeme
  4. Mezitím si při opékání kuřecího masa připravíme omáčku. Smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr.
    Omáčku smícháme
  5. Omáčku vlijeme do pánve s cibulkou.
    Přidáme omáčku
  6. Vrátíme do pánve kuřecí maso.
    Maso dáme do pánve
  7. Přidáme pražené arašídy. Vše dobře promícháme a chvíli povaříme.
    Přimícháme arašídy
  8. Podáváme s rýží, rýži přelijeme masem s omáčkou.
    Servírujeme s rýží

Plněná vejce | Improvizace

Tak tuhle záležitost každý určitě zkusil, jednohubky  nebo předkrm, jak chcete. Není to nic složitého, jenom jde o vyváženost náplně.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Zkuste si také hrát, nic tím nezkazíte. I když – pokud použijete dijonskou hořčici, mírněte se v množství. Lepší (a jistě i decentnější v tomto případě) je klasická hořčice, je přece jen jemnější, bez oné výrazné chuti. Ale pokud jste milovníci dijonské, nebudu vám bránit. S chutí do toho!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Porce Doba přípravy
1 osoba 10 minut
Doba vaření
6 minut
Zkuste si také hrát, nic tím nezkazíte. I když – pokud použijete dijonskou hořčici, mírněte se v množství. Lepší (a jistě i decentnější v tomto případě) je klasická hořčice, je přece jen jemnější, bez oné výrazné chuti. Ale pokud jste milovníci dijonské, nebudu vám bránit. S chutí do toho!
Plněná vejce | Improvizace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Vajíčka uvaříme natvrdo. Nadrobno nakrájenou slaninu opečeme nasucho na pánvi.
    Slaninu opečeme
  2. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme nadrobno.
    Cibulku nakrájíme
  3. Vejce podélně přepůlíme a žloutky vyjmeme.
    Žloutky vyjmeme
  4. Žloutky rozbijeme vidličkou, přidáme k nim hořčici, majonézu, slaninu a cibulku. Dobře promícháme. Podle chuti můžeme přisolit i připepřit.
  5. Vejce naplníme směsí a dáme vychladit. Pro jednoho stačí dvě vejce, násobte vše počtem strávníků a budou všichni spokojeni.
    Vejce naplníme

Zapečená makrela s paprikou a rajčaty | Never ending story

Tenhle recept už používám tolik let, že ani vlastně nevím, kdy vznikl. Nejspíše má původ ve variantě šunkofleků nebo francouzských brambor, jak se dělávaly u nás doma. Časem se proto objevila varianta s těstovinami, pak bramborami – a rybou. Nejspíše děláte něco podobného a málem také poslepu. Makrelu můžeme použít uzenou, nebo opečenou. A výsledek pořád bude stát za to.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40-50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40-50 minut
Vařit pro dva je vždycky trochu svízel, pokud nechcete jíst několik dní po sobě to samé. Někdy se to dá zvládnout do posledního sousta, někdy je potřeba roztočit mozkové závity a pokračovat v nějaké obdobě ze surovin, které jsou po ruce. A protože mi zůstala v kuchyni opečená makrela, chuťově totožná prakticky s tou uzenou, máme tu variaci zapečené ryby.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40-50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40-50 minut
Vařit pro dva je vždycky trochu svízel, pokud nechcete jíst několik dní po sobě to samé. Někdy se to dá zvládnout do posledního sousta, někdy je potřeba roztočit mozkové závity a pokračovat v nějaké obdobě ze surovin, které jsou po ruce. A protože mi zůstala v kuchyni opečená makrela, chuťově totožná prakticky s tou uzenou, máme tu variaci zapečené ryby.
Zapečená makrela s paprikou a rajčaty | Never ending story
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory předvaříme ve slupce, asi 5 minut. Cibulku nakrájíme nadrobno, papriku, zbavenou semínek, napříč na kolečka. Oloupané brambory rozkrojíme podélně na čtvrtiny a pak je napříč nakrájíme na drobnější kousky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a dáme zesklovatět cibulku.
    Zesklovatíme cibulku
  3. Přidáme papriku a brambory. Osolíme, přidáme špetku kmínu, bazalky a oregana. Promícháme a na mírném ohni dusíme 5 minut zakryté poklicí.
    Přidáme papriku a brambory
  4. Část směsi brambor dáme do zapékací misky. Na ni položíme kousky makrely zbavené všech kostí i kůže a překryjeme na kolečka nakrájeným rajčetem.
    První vrstva směsi ryby
  5. Rajčata překryjeme zbývající částí směsi brambor. Dáme do spodní části trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 20 až 25 minut.
    Přidáme bramborovou směs
  6. Pečeme rybu
  7. Rozmícháme vejce ve smetaně a přidáme nadrobno nakrájenou goudu. Směsí zalijeme makrelu s bramborami. Vrátíme do trouby a pečeme ještě 20 minut. Posypeme špetkou oregana a necháme péct 5 minut.
    Nalijeme smetanu
  8. Podáváme s kyselou okurkou.