Tuňákový salát s tvarohem, papričkami jalapeňo, rajčaty, kukuřicí a celerem | Svačina začíná

Potřeboval jsem vhodnou plechovku na tvoření, takže mi padla do oka i ruky tuňáková. Takže budeme vařit. A ještě pro jistotu přiložil klasiku – Rio mare Insalatissimo. Pak už jsem jenom musel nakupit ingredience kolem, aby to bylo pochutnání. Tyhle saláty mají výhodu, že se rozhlédnete po tom, co máte doma a smícháte. Výsledek nesmí být patlanina, žádné pejsek s kočičkou vaří, ale opravdové jídlo, které koneckonců můžete nabídnout i návštěvě, kdyby nečekaně zazvonila u dveří.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Doba nečinnosti
15 minut na chlazení
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Doba nečinnosti
15 minut na chlazení
No, že zrovna nemáte doma tvaroh, nemusíte se trápit, ten se dá pořídit na každém rohu ve větších městech, když ale žijete na vesnici s jedním ubohým konzumem, nebo ani tím ne, pak se na tenhle salát můžete připravit plánovitě. Stačí se cestou domů zastavit tam, kde máte šanci tvaroh pořídit. Ale za zkoušku tenhle salát určitě stojí.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Doba nečinnosti
15 minut na chlazení
Porce Doba přípravy
4 osoby 20 minut
Doba nečinnosti
15 minut na chlazení
No, že zrovna nemáte doma tvaroh, nemusíte se trápit, ten se dá pořídit na každém rohu ve větších městech, když ale žijete na vesnici s jedním ubohým konzumem, nebo ani tím ne, pak se na tenhle salát můžete připravit plánovitě. Stačí se cestou domů zastavit tam, kde máte šanci tvaroh pořídit. Ale za zkoušku tenhle salát určitě stojí.
Tuňákový salát s tvarohem, papričkami jalapeňo, rajčaty, kukuřicí a celerem | Svačina začíná
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravíme si vše, co potřebujeme.
  2. Smícháme tvaroh s tuňákovými konzervami. Pro jistotu si z tu se slunečnicovým olejem přeceďte, stačí jenom tuňák, olej si dejte stranou, pokud ho budete chtít použít. Zjistíte, že se bez něho obejdete.
    Tvaror smíchá s tuňákovou konzervou
  3. Přidáme nadrobno nakrájené papričky jalapeňo, nadrobno nakrájená rajčata a najemno nakrájený celer.
    Zelenina do salátu
  4. Promícháme jemně, ale důkladně.
    Jemně promícháme
  5. Přidáme dvě lžičky celozrnné hořčice a opět dobře promícháme.
    Přidáme hořčici
  6. V závěru ještě přidáme cukrovou kukuřici – stačí jenom polovina malé konzervy; zeleniny už je v salátu docela dost, ale pokud jste jejím fanatickými konzumenty, klidně si přidejte celou. Promícháme. Osolíme a opepříme, podle chuti.
    Ještě přidáme kukuřici
  7. Dáme vychladit a pak podáváme s chlebem nebo dalamánkem. Nebo zvolíte bílé pečivo? Jak libo.
    Podáváme