Ribs roasted by crazy Americans | Elektrické BBQ

I stumbled on it by accident, video plné typických amerických (incidentally, quite mad) gest, but crazy just to Americans sitting, they feel in their element, shocked to, but nice and ultimately into the kitchen it's convenient. Emma Christensen ze San Franciska je editorkou The Kitchn a absolventou školy pro kulinářské umění v Cambridge (not to be confused with the British Cambridge, This is in Massachusetts), True wrote a book cooking and cooking is better than beer (tak asi můj šílený překlad slovních hříček) and so we are probably in the right place. He reminds me a bit of former colleague, I've got on video, But Emma is shot and střelenější. Aspoň u vaření není nuda. A to by být neměla. Vlastně má Emma pěknou řádku videí o tom jak vařit. Docela podívaná.

Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
180 minutes
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
180 minutes
Emma mi ukázala, že to jde. Grilovaná žebírka v troubě už tady máme (viz TIP níže), tentokrát to bude trochu jiná káva. A také běh na delší trať. Ale kdo by si nepočkal, když je v cíli lahodná odměna?! Pozor, tohle není grilování, byť je chvilku i gril v provozu, tohle je BBQ v troubě. Pomůžeme si slovy zakladatele Barbecue University v Severní Americe, kuchaře Stevena Raichlena: "Při grilování se surovina – steaky, kuřecí maso, ryby či zelenina – opéká rychle a při vysoké teplotě na přímém ohni, barbecue je pomalé opékání v kouři. K tomu se hodí větší kusy masa, neporcovaná drůbež, vepřová pečeně vcelku nebo žebírka.“ Slovo barbecue prý pochází od severoamerických traperů, kteří tento způsob přípravy převzali od indiánského kmene Arawaků. Ale také se tvrdí, že je odvozeno od slova Barabicu, které v indiánském jazyce kmenů Timucua a Taíno znamená „posvátné ohniště”. Ať tak či tak, grilování je natošup, BBQ je na delší lokte.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
180 minutes
Servings Prep Time
2-4 osoby 10 minutes
Cook Time
180 minutes
Emma mi ukázala, že to jde. Grilovaná žebírka v troubě už tady máme (viz TIP níže), tentokrát to bude trochu jiná káva. A také běh na delší trať. Ale kdo by si nepočkal, když je v cíli lahodná odměna?! Pozor, tohle není grilování, byť je chvilku i gril v provozu, tohle je BBQ v troubě. Pomůžeme si slovy zakladatele Barbecue University v Severní Americe, kuchaře Stevena Raichlena: "Při grilování se surovina – steaky, kuřecí maso, ryby či zelenina – opéká rychle a při vysoké teplotě na přímém ohni, barbecue je pomalé opékání v kouři. K tomu se hodí větší kusy masa, neporcovaná drůbež, vepřová pečeně vcelku nebo žebírka.“ Slovo barbecue prý pochází od severoamerických traperů, kteří tento způsob přípravy převzali od indiánského kmene Arawaků. Ale také se tvrdí, že je odvozeno od slova Barabicu, které v indiánském jazyce kmenů Timucua a Taíno znamená „posvátné ohniště”. Ať tak či tak, grilování je natošup, BBQ je na delší lokte.
Ribs roasted by crazy Americans | Elektrické BBQ
Need:
Units:
How do you:
  1. Pekáček vyložíme alobalem a vložíme grilovací mřížku.
    Pekáček vyložíme alobalem
  2. Žebírka potřeme z obou stran hořčicí, třeba dijonskou a posypeme opět z obou stran kořením. Správně by se mělo do masa vmasírovat. Tentokrát je to hrubě mletá grilovací směs, kterou Kotányi nabízí jako rub uzený.
    Hořčicí potřeme žebírka
  3. Vložíme do předehřáté trouby a přepneme na gril. Bake 5 minut spíše ve střední části trouby a pak přepeneme na funkci trouby, Bake at 180 ° C for about 90 minutes. Pak zakryjeme alobalem, přesuneme pekáček níž a pečeme 60 minutes.
    Použijeme alobal
  4. Žebírka vyndáme z trouby.
    Žebírka před potřením
  5. Potřeme grilovací nebo BBQ či steakovou omáčkou.
    Potřeme omáčkou
  6. Opět zakryjeme alobalem a vrátíme do trouby. Bake in the lower part of the oven, at a temperature of about 160 ° C 30 minutes.
    Použijeme alobal
  7. Žebírka rozdělíme podél kostí a podáváme.
    Servírujeme s dalamánkem
Tip:

Grilovaná žebírka v troubě můžete zkusit i podle dalšího receptu. Ale tady se neobejdeme se bez piva, tedy bez stoutu.

 

Infododatek k receptu:

Co je to rub uzený?

Kořenící směs patříci mezi ruby. Ruby (čti „raby“) jsou hrubozrnné kořenící směsi, které se ručně nasucho vmasírují do masa, ryb či zeleniny. Odtud název rub, který označuje vtírání koření do jídla. Ruby jsou vhodné při grilování, smažení i pečení. Lze z nich připravit také skvělou marinádu na bázi oleje, jogurtu či másla. Výrobce uvádí ve složení sůl, uzenou peppers, brown sugar, chilli, rozmarýn, peppers, pepper, tymián a římský kmín. Směs si samozřejmě můžeme namíchat doma. Receptů je na ni dost. A také můžeme zkusit vlastní fantazii. Vodítko už máme.

Rub uzený - mixture
Rub uzený

 

 

 

 

 

 

 

 

Steak omáčka, kombinuje bílý, zelený a černý pepř pro vyváženou a příjemně pikantní chuť, vyrábí Spak. Můžete sáhnout i po jiné omáčce, případně si ji také připravit doma.

Steak omáčka
Steaková omáčka