Asi je to odvážné sem přidávat polévku, který umí asi každý. Je to ale můj první pokus, a kdyby náhodou byla potřeba, tak ji tady zase najdu. Jsou vlastně dvě varianty. Vývarová a smetanová. Takže si dáme tu první.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
15minut
Je to jednoduchá polévka, kterou si může dovolit střihnout každý.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
15minut
Je to jednoduchá polévka, kterou si může dovolit střihnout každý.
Tak s tímhle kuřetem jsem měl obrovský úspěch. Tolik neslýchané chvály už mi dlouho nikdo nevysekl. Prý mám vařit už jenom tohle. Jenomže to by se brzo přejedlo, znáte to. A když máte svůj kuřecí vývar, který najdete i tady, pak je to skvělá záležitost.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Je to takové nenápadné jídlo, které má úžasnou chuť. Když si dáte tu práci a připravíte i kuřecí vývar, dostane silnější chuť. Ostatně takový vývar můžete mít už připravený do foroty v lednici, takže žádná zdržovačka. Vaříte, voní celá kuchyně a máte úspěch, což se pro kuchaře hodí, ať už je profík nebo jen „domácí kuchtík“.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2-4osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Je to takové nenápadné jídlo, které má úžasnou chuť. Když si dáte tu práci a připravíte i kuřecí vývar, dostane silnější chuť. Ostatně takový vývar můžete mít už připravený do foroty v lednici, takže žádná zdržovačka. Vaříte, voní celá kuchyně a máte úspěch, což se pro kuchaře hodí, ať už je profík nebo jen „domácí kuchtík“.
Pečené kuře s česnekem, špenátem a bramborami | Kouzelný pekáč
Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.
Začneme špenátem.
Rozpustíme máslo a špenát vložíme do pánve.
Špenát ztratí sice na objemu, ale už je vláčný. Dáme špenát stranou, pánev se ještě hodí.
Česnek nasekáme. Od momentu, kdy jsem si přečetl knížku amerického šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina Důvěrnosti z kuchyně, kde preferuje česnek nasekat a ne prolisovat, což považuje za barbarství, držím se raději sekání.
Česnek zpěníme na másle. Můžeme použít stejnou jako na špenát, jen přidáme trochu másla. Česnek potřebuje jen kratičký čas, jinak zhořkne, tak asi minuta stačí.
Přidáme mouku a hned promícháme.
Vytvoříme světlou jíšku.
Zalijeme trochou vývaru.
Ještě promícháme a podle hustoty ještě přidáme trochu vývaru.
Prošleháme základ omáčky a provaříme, tak 5 minut.
Přidáme parmazán, stejný jako dáváme na špagety.
Dobře omáčku promícháme.
Přidáme směs všeho koření.
Máte-li čerstvé bylinky, je vůně silnější, ale vystačíte i s těmi sušenými.
Vše opět dobře promícháme či prošleháme a ještě chvilku provaříme, aby se koření dostalo do správné formy. Tak 3 minuty. Omáčka je hotová.
Do pekáčku vymazaného máslem naskládáme horní kuřecí stehna.
Osolíme, opepříme, přidáme sušené bylinky a rozmarýn.
Poklademe připraveným špenátem, který rozprostřeme po mase.
Přidáme na čtvrtiny nebo osminy nakrájené brambory (prostě podle jejich velikosti). Můžeme ještě trochu osolit.
Vše zalijeme omáčkou.
Omáčku dobře rozprostřeme, aby zakryla maso i brambory.
Posypeme nasekanou listovou petrželkou.
Pečeme při 200 °C asi 25 minut. V závěru pak zvýšíme teplotu i na 250 °C a pečeme tak 5 minut. Máme hotovo a můžeme podávat teplé.
Je to vlastně recept, kterému Němci říkají eintopf, tedy v jednom hrnci. Trochu je s tím crcání, protože pořád něco mícháme a dáváme stranou, ale když vše zcelíme, vyjde dobrý oběd nebo dobrá večeře.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
60minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
60minut
Je to vlastně recept, kterému Němci říkají eintopf, tedy v jednom hrnci. Trochu je s tím crcání, protože pořád něco mícháme a dáváme stranou, ale když vše zcelíme, vyjde dobrý oběd nebo dobrá večeře.
Zachtělo se mi něco rychlého, bezproblémového. I ohledně přílohy.Tak jsem šel do kuřecích jater na smetaně. Našel jsem dvě možné varianty, jedna doporučuje smetanu na šlehání, druhá zakysanou smetanu. Tak si můžete vybrat. Stejně jako přílohu. Libo-li chleba, bagetku nebo rýži. Není problém.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Je to rychlé jídlo, takže, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, jděte do toho. Jo, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Je to rychlé jídlo, takže, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, jděte do toho. Jo, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.
Kuřecí játra na smetaně | S chlebem nebo rýží, stačí si vybrat