Tak s tímhle kuřetem jsem měl obrovský úspěch. Tolik neslýchané chvály už mi dlouho nikdo nevysekl. Prý mám vařit už jenom tohle. Jenomže to by se brzo přejedlo, you know it. A když máte svůj kuřecí vývar, který najdete itady, pak je to skvělá záležitost.
Servings | Prep Time |
2-4 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
40 minutes |
|
|
|
Need: |
- 5 Chicken upper thighs
- 250 g baby spinach
- 4 potatoes
- 6 cloves garlic
- 1500 ml kuřecího vývaru
- 3 lžíce hladké mouky
- 60 g butter
- bag parmazánu
- 2 lžičky Italian herbs
- oregano sušené
- basil sušenou nebo čerstvou
- thyme dried
- snítky rozmarýnu
- salt
- pepper
- leaf parsley
- Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.
- Začneme špenátem.
- Rozpustíme máslo a špenát vložíme do pánve.
- Špenát ztratí sice na objemu, ale už je vláčný. Dáme špenát stranou, pánev se ještě hodí.
- Česnek nasekáme. Od momentu, kdy jsem si přečetl knížku amerického šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina Důvěrnosti z kuchyně, kde preferuje česnek nasekat a ne prolisovat, což považuje za barbarství, držím se raději sekání.
- Česnek zpěníme na másle. Můžeme použít stejnou jako na špenát, jen přidáme trochu másla. Česnek potřebuje jen kratičký čas, jinak zhořkne, tak asi minuta stačí.
- Přidáme mouku a hned promícháme.
- Vytvoříme světlou jíšku.
- Pour a little broth.
- Ještě promícháme a podle hustoty ještě přidáme trochu vývaru.
- Prošleháme základ omáčky a provaříme, tak 5 minutes.
- add the parmesan cheese, stejný jako dáváme na špagety.
- Dobře omáčku promícháme.
- Přidáme směs všeho koření.
- Máte-li čerstvé bylinky, je vůně silnější, ale vystačíte i s těmi sušenými.
- Vše opět dobře promícháme či prošleháme a ještě chvilku provaříme, aby se koření dostalo do správné formy. So 3 minuty. Omáčka je hotová.
- Do pekáčku vymazaného máslem naskládáme horní kuřecí stehna.
- Osolíme, pepper, přidáme sušené bylinky a rozmarýn.
- Poklademe připraveným špenátem, který rozprostřeme po mase.
- Přidáme na čtvrtiny nebo osminy nakrájené brambory (prostě podle jejich velikosti). Můžeme ještě trochu osolit.
- All pour sauce.
- Omáčku dobře rozprostřeme, aby zakryla maso i brambory.
- Posypeme nasekanou listovou petrželkou.
- Pečeme při 200 °C asi 25 minutes. V závěru pak zvýšíme teplotu i na 250 °C a pečeme tak 5 minutes. Máme hotovo a můžeme podávat teplé.
- Enjoy your meal.
Leg of cabbage with potatoes | Alternative 2.0
Tak už tu máme králíka na zelí i to kuře na červeném zelí, and also kuřecí stehna na zelí. Takže přidáme další variantu. 2.0
Servings | Prep Time |
2 osoby | 15 minutes |
Cook Time |
60 minutes |
|
|
|
Need: |
- kuřecí zadní čtvrtku
- 3 potatoes
- 200 g oravské slaniny
- 500 g sauerkraut
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžičky sweet peppers
- salt
- pepper
- vegetable oil
- 1 cibuli
- 300 ml kuřecího vývaru
- Je to kuřecí čtvrtka, takže ji rozpůlíme, aby bylo pro dva.
- Smícháme mouku s paprikou a osolíme.
- Kuřecí maso obalíme ve směsi.
- Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme nasucho.
- Na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme ve stejném kastrolu. K vypečenému tuku ze slaniny přidáme trochu oleje.
- ready.
- Opečeme kuřecí maso ze všech stran. I guess 8 minutes.
- Maso dáme stranou a do stejného kastrolu dáme na osminky nakrájené brambory.
- Opepříme.
- Opečeme krátce brambory. A pak je vyjmeme z kastrolu.
- Do stejného kastrolu dáme zelí.
- Přidáme pečenou slaninu a cibuli
- Zakápneme vínem.
- Promícháme a podusíme asi 15 minutes.
- Přidáme trochu octa.
- Přidáme trochu cukru.
- Přilijeme ještě víno a promícháme. Ještě trochu povaříme.
- V zelí uděláme hnízdečko, do kterého položíme kousky kuřete.
- Zasypeme opečenými bramborami.
- Bake in preheated oven for 190 °C, bake 20 minutes.
- Zalijeme kuřecím vývarem a ještě pečeme 10 minutes.
- served.
Chicken liver cream | With bread or rice, stačí si vybrat
I wanted something quick, smooth. I respect přílohy.Tak I went into the chicken liver cream. I found two possible alternatives, One recommends whipping cream, second sour cream. So you can choose. As well as an attachment. Libo-old chleba, baguette or rice. Not a problem.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
Je to rychlé jídlo, so, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, go ahead. Already, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být.
Je to rychlé jídlo, so, když nemáte čas nebo ho chcete věnovat něčemu jinému než vystávání u sporáku, go ahead. Already, ještě jsem narazil na recept, kde podléváte koňakem nebo whisky. No, může být. |
Need: |
350 g
chicken liver
1
cibuli
3 cloves
garlic
150 ml
kuřecího vývaru
200 g
whipping cream
pepper
salt
majoránku
2 lžičky
hladké mouky
70 ml
vody
olive oil nebo řepkový
Units:
-
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na rozpáleném oleji. Já volím pomalejší zkaramelizování, pár minut navíc, střední teplota a cibulka je jako víno.
-
Nasekáme česnek (můžete i prolisovat, je-li libo) a přidáme k restované cibulce. Dejte česneku tak půl minuty, ne víc.
-
Přidáme očištěná játra. Větší kusy překrojíme. Resto about 10 minut nebo do té doby než vykazují známky opečení.
-
Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Toss.
-
Podlijeme trochou kuřecícho vývaru.
-
Zakryjeme a dusíme tak 10 minutes. Mezitím si připravíme rýži (je-li ve volbě přílohy).
-
Smícháme mouku s vodou.
-
Játra zalijeme smetanou a promícháme.
-
Add the flour mixed with water. Promícháme a provaříme. Dejte mouce tak 3 minuty.
-
served. Ve finále můžeme dozdobit nasekanou natí jarní cibulky nebo něčím jiným zeleným. Aby si pochutnalo i oko.
Steamed carrots with peas and chick,cs | Skoro klasika
Hlavně nezešílet. Midnight is coming with the New Year and everyone debužírují. Tak ne, jedeme jinudy. Prostě se najíme. This time, boiled pork and other pleasure go side. Chlebíčky? Nuda, aspoň to tak někdy je. Ale… Tak někdy příště, už mě znáte.
Need: |
- 250 g mrkve
- 250 g kuřecích horních stehenních řízků
- 250 g potato
- 1 handful mraženého hrášku
- 500 ml kuřecího vývaru
- butter
- olive oil
- salt
- pepper
- chilli vločky
- Mrkev očistíme.
- Finely chop the onion.
- Osmahneme cibuli na troše másla, to zesklovatěla.
- Přidáme mrkev a orestujeme tak 3 minuty.
- Opepří,e a osolíme.
- Přilijeme vývar, tak zprvu decetně, aby bylo tekutiny dost, ale mrkev s cibulí neplavala. Mírně provaříme.
- Přidáme větší hrst mraženého hrášku a promícháme.
- Zakryjeme a dusíme na mírném ohni, aby byla mrkev doměkka. I guess 20 minutes. Můžeme ještě přidat vývar podle potřeby. Nezahušťuji ničím, vývar nechám mírně zredukovat, základem je mít jen tolik vývaru, kolik potřebujeme. Pokud jste to s tekutinou přece jenom přehnali, můžete zahustit moukou rozmíchanou ve vodě (tak 2 lžičky by měly stačit).
- Mezitím dáme vařit na kousky nakrájené brambory, osolíme a přidáme kmín.
- Kuřecí řízky mírně očistíme od tuku (jen odřezávám ty plandavé části, ale trochu na mase nechávám). Opepříme a osolíme.
- Add a little minced chilli flakes. Pokud neradi pikantní, nechte tento krok bez povšimnutí.
- Smažíme na olivovém oleji s máslem.
- Smažíme tak 5 minutes each side, aby maso dostalo zlatavější barvu.
- Podáváme dušenou mrkev s bramborem a kuřecími řízky.